Ferrari 599 GTB

prijs
2008
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
2008
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 20, 2008
Kleur
Grigio Silverstone
Interieur
Grigio Scuro
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

If you want to own a Ferrari, stop taking advice from those that drive Toyotas –

De 599, ontworpen door Pininfarina, verscheen in 2007 als een stap voorwaarts in het assortiment, met looks die destijds enigszins controversieel waren, maar tegenwoordig gelden als een hoogtepunt in dat laatste tijdperk van gestroomlijnd en stijlvol design onder leiding van Pininfarina. Eenvoudig en ingetogen, maar toch heel agressief.

De Ferrari 612 is niet alleen haar voorganger, maar een eerste generatie pionier in Ferrari die ver van de 575 en 550 tak afweek. Dan dus de 599… Neem de 612. Voeg chili toe. Meer… Nóg meer…. Het begint erop te lijken… Je snapt waar we op doelen. De 612 was een echte GT, de 599 een supercar die zich ook leent tot GT.

Waar de 612 nog gebruik maakte van de ‘oude’ V12, werd in de 599 het F140C blok gelepeld. En dat blok is op één CC na, gelijk aan het blok van de Ferrari Enzo (F144B). Up yours, buurman! De topsnelheid wilde Ferrari niet verklappen; “boven de 300” was het antwoord. Autojournalisten haalden de GPS 340(!) en pas bij 7.600 toeren levert ze alle 620 steigerende paarden, die worden benadrukt door de rood knipperende leds in je stuur: Tijd om te schakelen, Schumi!!

En dan toch nog een keer over de styling.. Forme, sensazione e tecnica: concentrati sull’emozione! Geen spoilers of vleugels, dat laten we over aan de petjes. Open C-stijlen die fungeren als spoiler, maar ogen als een waar kunstwerk… Alle lijnen lopen in elkaar over, sluiten op elkaar aan en geven de 599 een spannend uiterlijk. Zo sierlijk dat het wat tijd verdient om op je in te laten werken. Met een goede barolo, in de mancave, naast de Rari.

Ze is origineel geleverd in Parijs en dat verklaart ook de uiterst chique uitvoering. De deftige Parisien is van buiten Grigio Silverstone en van binnen Grigio Scuro. De Giallo Modena remklauwen in combinatie met de Ferrari Shields aan de zijkant maken het feest helemaal compleet.  Ze is de belichaming van zoals ze bedoeld is. Zien we je snel?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.