Ferrari Mondial Quattrovalvole

prijs
1985
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1985
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
February 28, 1985
Kleur
Rosso Corsa
Interieur
Beige
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

May my enemies live long enough to see my success

De Ferrari Mondial werd in 1980 gelanceerd en nam het stokje over van de 308GT4. Hij had dezelfde V8-motor in het midden, maar op een langere wielbasis. In plaats van de opvallende stijl van Bertone, was de door Pininfarina ontworpen Mondial als een elegante Italiaanse symfonie van cortesia: beter uitgerust, comfortabeler, met echte 2+2-zitplaatsen (waarvan Ferrari toegeeft dat ze vooral geschikt zijn voor kinderen en kleine volwassenen) en nog steeds goed voor 140 mph.

De vanaf 1982 geleverde 6– of ook wel ‘QV’ genoemd – heeft vier kleppen per cilinder in plaats van twee. Het vermogen van de 2,9-liter V8 steeg door deze upgrade van 214 naar 240 pk. De finishing touch waar men in het geheim naar verlangde.

De Mondial 8 wordt nog steeds gezien als een van de meest betrouwbare, goedkoop te onderhouden en praktische modellen van Ferrari. En dat is gewoon goed nieuws. Is de Mondial een échte Ferrari? Ja, en de Quattrovalvole al helemaal. Zodra je instapt, merk je dat alle klokken om de rijder heen zijn gevormd en de achtcilinder, achter je rug, een heerlijk geluid geeft. Wanneer je hem tot leven brengt, hoor je het koelwater klotsen en de benzinepomp brommen. Ingegneria Emozionale! De steigerende Modena-ros heeft 240 pk en een dogleg 5-bak, die perfect op elkaar zijn afgestemd. Vandaag de dag is de Mondial QV met de minuut gewilder. Iets met spring aan boord en mis deze kans niet later heb je spijt…

En die van ons? In de beste kleurencombinatie Rosso Corsa met beige leer aan de binnenkant. Grotendeels in bezit van haar eerste lak. Hij heeft slechts 20 duizend mijl gereden en dat maakt hem een waar collectors item. Zoals Enzo zelf altijd zei: ‘Too much is not enough’. Daar zijn wij het mee eens, dus deze hoort thuis in je collectie. Heb je er al een? Not enough, we zien je snel!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.