Ford Thunderbird

prijs
1955
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1955
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
February 28, 1955
Kleur
Torch Red
Interieur
Rood / wit
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

The bird is not driving fast, just flying slowly.

De Chevrolet Corvette wist in de jaren 50 een grote hoeveelheid liefhebbers te binden aan het merk. Ford moest hier op reageren, om te voorkomen dat iedereen in de 'sportieve' groep zou overstappen naar Chevrolet. Ford kwam op haar beurt in 1955 met een opmerkelijke auto. Een prachtig lange tweezits sport cabrio, iets waar Ford zich al jaren niet aan durfde wagen. Het resultaat was prachtig; een Gran Tourer met een zeer futuristische koets. Nu noemen we het 'The Rocket Era', met de raket punten op de voorbumper en de 'Rocket-thrusters' als uitlaat vlak boven de achterbumper.

Buiten de totaal nieuwe design taal van de Thunderbird, kwam Ford met een paar primeurs voor de autowereld; een in diepte verstelbaar stuur, stuurbekrachtiging, deels elektrisch verstelbare stoelen en een doorzichtige teller. Die van ons heeft het allemaal! Deze dondervogel is volledig gerestaureerd en verkeert in zeer goede conditie.

Mevrouw Freeman uit Santa Barbara, California heeft de Ford goed verzorgd. De originele titel (kopie) is nog aanwezig. In Nederland heeft de Ford in een collectie gestaan, die nu de verkoop in gaat. Wij vinden dit één van de mooiste Amerikaanse Cool Classics, zeker met het Torch Red exterieur en rood-witte lederen interieur. Who's going to (re)live the American dream??

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.