Jaguar XK150 DHC

prijs
1960
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1960
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 1960
Kleur
British Racing Green
Interieur
Zwart leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De XK150 was de opvolger van de XK120 en XK140. De typenaam verwees naar de topsnelheid van de auto's in mijlen per uur. In werkelijkheid haalde de 150 die snelheid net niet, maar met 135 mph was het destijds wel een van de snelste productieauto's ter wereld. 

Bij die teleurstelling hield het echter niet op, want wat zijn het prachtige auto's! En laten we eerlijk zijn. 135 mph in een XK150. Harder hoef je echt niet. De XK150 onderscheidt zich van zijn voorgangers door zijn gebogen voorruit, die in plaats van een gesplitst raam uit één geheel bestaat. De motorkap van de XK120 werd in tweeën gedeeld en voorzien van een sierstrip, wat ook resulteerde in een iets bredere grille. De voorruit werd iets naar achteren verplaatst, waardoor de voorkant ook nog iets langer lijkt.

Onze XK 150 3.8 DHC komt van Eberhard Thiesen en is volledig gerestaureerd naar originaliteit, inclusief een heritage certificaat die aangeeft dat de auto matching numbers heeft. Of u nu een solide XK150 zoekt of gewoon de opwinding wilt ervaren van het rijden in een echte klassieker, deze Jaguar biedt het allebei. Over de carrosserie of techniek hoeft u zich bij dit exemplaar geen zorgen meer te maken. En zodra u op de snelweg in overdrive op de invoegstrook de stuurbekrachtiging voelt, verdwijnen alle zorgen tegelijkertijd. 

Bent u de eerste die dit komt ervaren?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.