Jaguar E-type Series 1 OTS

prijs
1967
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1967
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 1967
Kleur
Gun Metal Grey
Interieur
Blauw leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Een Cool Classic der Cool Classics: de Jaguar E-type Series 1 4.2 OTS. Onze OTS is nut and bolt restored en heeft alle upgrades die de series 1 in tijde van productie kende, meegekregen. Dit was namelijk een van de laatste series 1 modellen.

De complete restauratie is gedocumenteerd. Facturen aanwezig (meer dan 83 duizend euro). Naast zijn uitmuntende staat, heeft de auto zijn originele versnellingsbak en motor nog, wat het een matching numbers maakt. Dit is overigens te controleren, de auto is voorzien van een Jaguar Heritage Certificate.

Naast de uitgebreide documentatie, nieuwstaat en uitvoering, is deze Jag uitgevoerd in een van de mooiste kleurensamenstellingen: Gun Metal Grey met een donkerblauw interieur.

De E-type Series I werd in Europa geïntroduceerd op 15 maart 1961 op de Autosalon van Genève en in de Verenigde Staten in april datzelfde jaar op de autosalon van New York. Toen de auto voor het eerst getoond werd, noemde Enzo Ferrari, het ‘The most beautiful car ever made’. Tot op de dag van vandaag heeft hij gelijk!

De auto was ontworpen als een tweezitter GT coupé (FHC) en een tweezitter cabriolet (OTS). Het eerste half jaar werden op een paar na alleen E-type’s gebouwd met het stuur aan de linker kant, voornamelijk voor de Amerikaanse markt. Slechts een paar werden gebouwd voor de Britse markt en die werden geleverd aan speciaal geselecteerde beroemdheden. De rest moest een half jaar wachten.

De Series 1 kreeg een 3,8 liter 6-in-lijnmotor die van de XK150S kwam. In 1964 werd de cilinderinhoud opgetrokken tot 4,2 liter. Met deze upgrade kreeg de Series 1 4.2 een topsnelheid van 241 km/u (!).

Alle E-types kregen onafhankelijke wielophanging en bekrachtigde schijfremmen op de vier wielen, twee ongewone voorzieningen voor die tijd. De 3,8 l-versies hadden met leer beklede kuipstoelen, een centraal geplaatst instrumentenpaneel van aluminium, dat vanaf 1963 in vinyl en leder werd uitgevoerd, en een manuele vierversnellingsbak zonder Synchromesh in de eerste versnelling.

De 4.2 versies hadden comfortabelere stoelen, verbeterde remmen, elektronica en Synchromesh op de eerste versnelling. Verder voerde de 4.2 Jaguar het 4.2 Litre embleem achterop de kofferklep terwijl de 3,8 simpelweg Jaguar vermeldde.


Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.