Alfa Romeo 1600 Zagato

prijs
1973
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1973
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 1973
Kleur
Giallo Zagato
Interieur
Zwart Leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Deze auto wordt geveild. Bied nu mee op classiccarauctions.com!

- Signed by Ercole Spada - 21 Year Ownership -

"Veni, Vidi, Amavi" - (we kwamen, we zagen, we werden verliefd...)

Met de creatie van de Alfa Romeo Junior Zagato door Ercole Spada begon een bijzonder verhaal. De Junior Zagato was ontworpen als een sportieve, compacte Gran Tourer. Vanwege zijn strakke daklijn is achterin zitten misschien niet ideaal, maar dit draagt zeker bij aan het prachtige uiterlijk van de Alfa.

Wat deze auto echt bijzonder maakt, is dat de Junior Zagato's niets te maken hadden met de Alfa-fabriek, omdat ze volledig werden geproduceerd door Zagato zelf. De 1600-versie is uitzonderlijk zeldzaam, met slechts 402 exemplaren geproduceerd in Milaan over een periode van 3 jaar. De techniek van de Zagato is afkomstig uit de Alfa 105-serie, wat betekent dat hij (bijna) alles deelt met de Spider, Bertone en Giulia.

Rijden in de Zagato is naar onze mening bijna onovertroffen. De eenvoud, het prachtige ontwerp, het scherpe weggedrag en de herkenbare 'Alfa roffel' zorgen voor enorm rijplezier. Als je nog niet bent bekeerd, zul je vanzelf een Alfist worden door deze auto. La mechanica dell’emozione. Puur sang!

De onze? Een 1600(!) geleverd in Italië en in 1991 naar Nederland gehaald. Hier heeft ze twee eigenaren gehad. De laatste eigenaar heeft de auto in 2002 aangeschaft en tot op de dag van vandaag goed onderhouden. Ze is in ongerestaureerde staat en verkeert in uitstekende conditie. Zien we je snel?

“Wij bouwen auto's voor mensen die het verschil waarderen.” - Zagato

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.