Porsche 911 Targa

prijs
1969
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1969
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
February 28, 1969
Kleur
Wunchfarbe Kristalblau
Interieur
Zwart Leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

“It’s not politically correct. (What better reason is there?)’’ - Porsche Germany

De Porsche 911 Targa is een hartveroverende schoonheid uit de geliefde (eind)jaren 60. Toen tankstations nog bediend waren, sigaretten de verjaardagstafel sierden en de hippiecultuur de normen uitdaagde.

De iconische Targa-top combineert de sensatie van rijden met de zon op de kruin, het strakke uiterlijk van de Targa Bar en het gemak van een hardtop. Het fijne van dit exemplaar is dat dit een custom made project is. De vorige eigenaar heeft zijn hart en ziel in dit juweeltje gestoken en het alle aandacht gegeven die het nodig heeft.

Laten we het nu hebben over zijn uniekheid, te beginnen met de kleur. Wunchfarbe Kristalblau, één van de zeldzaamste kleuren op wens, slechts een beperkt aantal jaar geleverd door Porsche. Naar verluidt heeft slechts in totaal 75(!!!) exemplaren de Porsche fabriek in Stuttgart verlaten in deze kleur. Gerestaureerd tot in perfectie. Alles, niet alleen nieuw en fris, maar ook sluitend met perfecte naden rondom.  

Maar het grote feest vindt plaats in de 3.0 liter motor. En nee, dit is geen kring bijeenkomst met kaas en worst in plastic bakjes, maar een knalfeest dat nog jaren zal worden nageleefd.

Dit schitterende exemplaar is uitgerust met een 3.0-liter krachtpatser. Die is voorzien van nieuwe hoge compressiezuigers in combinatie met 6 ITB’s. Ook wel ‘individual throttle bodies’ die zorgen voor een indrukwekkende hoeveelheid snelheid. Tevens zorgt een computergestuurde injectie voor optimale verdeling van de brandstof. De computer bedient, middels een op maat gemaakte kabelboom, de juiste cylinder op het exacte moment met de perfecte hoeveelheid benzine (dat heet dan weer sequential injection). Dit alles gecontroleerd door sensoren en indien nodig real time aangepast door de computer. Het feest wordt compleet gemaakt met een race vliegwiel en een aangepaste versnellingsbak voor naadloos ‘Schnell’ schakelen.

Deze set-up zorgt tezamen met stabi’s rondom voor een ongekende rijbeleving. De auto ‘hangt’ aan het gas en reageert als geen ander op iedere druk van de teen. Het volledig RVS uitlaatsysteem zorgt voor de noodzakelijke auditieve kers op de taart. Geloof ons, vele omstanders zullen hun nek breken.

Stap in de bestuurdersstoel, en prepareer u zelf voor een explosie tussen de klasse uit het verleden en de hedendaagse techniek. Een win-win situatie.

Vergeet niet je spijkerbroek met wijde pijpen, tie-dye shirts, piloten zonnebril en een heleboel attitude mee te nemen!

Er valt nog zoveel meer te vertellen over dit exemplaar. Waarbij wij graag ieder detail met u delen, zien we u snel?!

https://www.youtube.com/watch?v=5GoevG-q_PQ

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.