Mercedes-Benz 190SL

prijs
1957
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1957
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
September 17, 1957
Kleur
Zwart
Interieur
Rood
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Excellence on road and rally – Mercedes 190 SL

De Mercedes 190 SL illustreert perfect het belang van luisteren naar feedback. Nadat de 300 SL werd geïntroduceerd, merkte een Amerikaanse Mercedes-importeur op dat hoewel velen interesse hadden, de 300 SL toch te duur bleek voor de gemiddelde consument die een weekend auto zocht. Na een gesprek met het hoofdkantoor in Duitsland werd er snel gehandeld; nog datzelfde jaar werd de 190 SL (gebaseerd op de Ponton) onthuld op de beurs in New York. Een jaar later was de productieversie gereed en werd deze gepresenteerd in Genève. Opvallend genoeg werd de auto niet gepositioneerd als een sportwagen, maar als een comfortabele tweezitter. Dit bleek een groot succes, met meer dan 25.000 exemplaren die tussen 1955 en 1963 van de Duitse productielijn rolden.

Onze Mercedes-Benz 190 SL is in 1957 origineel geleverd in Bergen, Noorwegen. Daar heeft ze een volledige restauratie ondergaan en langere tijd door een groot autoverzamelaar van genoten.. Deze restauratie is uitgevoerd met aandacht voor detail, met de intentie de auto weer in dezelfde kwaliteit en authenticiteit te maken  zoals toen hij net de fabriek verliet. Elk onderdeel is nagekeken voor optimaal gebruik. In een uitzonderlijk kleurensamenstelling en uitgerust met een speciale optie voor een  extra zitplaats achterin. Kunt u zich voorstellen dat u rondrijdt met het gevoel dat de auto net uit de fabriek komt, terwijl op de achtergrond de muziek van The Beatles en The Rolling Stones klinkt?

Dat is wat we noemen een echte 'Cool Classic'!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.