Austin-Healey 3000 MKIII

prijs
1964
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1964
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 1964
Kleur
Colorado Rood & Zwart
Interieur
Zwart leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Deze auto wordt geveild. Bied nu mee op classiccarauctions.com!

Austin en Healey hadden bij het samenkomen van merken beiden andere invloeden op dit model; Austin was een producent van mooie en degelijke personenwagens, waar Donald Healey een snelheidsduivel was en cardesigner.
De Austin Healey 3000 MK 3, is de laatste van de 3000 serie en een ware hekkensluiter met snelheid, Britse stijl en een rauwe pittige 6-in-lijn.

De lange, gewelfde motorkap, kenmerkende grille en de carrosserie die slanker is dan een supermodel tijdens een sapkuur. geven een atletische uitstraling aan de kleine spierbundel. Het open rijden is een ware plus, zo kunnen de bestuurders met de wind in de haren als een vorst(in) door stad en land cruisen.

Dit is er niet zomaar een… Onder de motorkap van de Britse dame ligt een computergestuurde 3,0-liter lijnmotor die is gekieteld tot ruim 180 pk, genoeg om indruk te maken op je vrienden op de plaatselijke high tea-bijeenkomst. Deze loopt perfect en kan tot in detail worden geperfectioneerd.

De recent gereviseerde motor met 2 SU carburateurs en aluminium Denis Welch cilinderkop. De carburateurs zorgen voor de perfecte mix van de zuiverste lucht uit Birmingham en een shot high-octane brandstof.

Deze motor, gekoppeld aan een Getrag vijfbak, die soepeler schakelt dan boter die smelt op een scone die net uit de oven komt.

Dit exemplaar is ook koninklijk behandeld en verkeert in top gerestaureerde staat. Met mega veel aanpassingen is deze verre van normaal gebleven. Een korte opsomming:
50 liter gastank
Aluminium radiateur
Xenon verlichting en verstralers
Vernieuwd Denis Welch race uitlaatsysteem
Sportluchtfilter
Aluminium remtrommels achter
Origineel interieur

Dus als je klaar bent om de weg als nooit tevoren te ervaren, pak dan je hoge hoed en monocle. Geloof ons, je zult deel willen uitmaken van dit automobielsprookje. Er valt nog enorm veel meer over te vertellen en delen dit graag met u. Kom direct met ons in contact.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.