Volkswagen T1 Samba Taxi

prijs
1965
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1965
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 1965
Kleur
Oranje & Wit
Interieur
Oranje
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Deze auto wordt geveild. Bied nu mee op classiccarauctions.com!

De Volkswagen T1 Samba, bekend als de VW-bus of de microbus, is een klassieker die het hart van velen hebben veroverd. Dit iconische busje werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 50 en werd al snel een symbool van de hippiebeweging in de jaren zestig.

De T1 Samba staat bekend om zijn unieke ontwerp. Een gedeelde voorruit, een V-vormige voorkant en een opvallende tweekleurige lak met een gedurfde, contrasterende streep. Het interieur van dit wonderschone exemplaar is ruim en uniek aan zijn doorloop.  Back in the days was het een populaire keuze voor gezinnen, surfers en jawel de hippies. Het biedt gelukkig voldoende doortocht met zijn 21 ruitjes voor de dampende pretsigaretten. Vandaag de dag een mooi exemplaar voor iedere avonturier en liefhebber.

Een van de beroemdste kenmerken van de T1 Samba is het panoramische zonnedak, dat over de hele lengte van het voertuig loopt en een prachtig uitzicht op de hemel biedt. Dit kenmerk was alleen beschikbaar op het Samba-model en maakte het tot een favoriet onder toeristen en toeschouwers.

In de loop der jaren is de T1 Samba een verzamelobject geworden, waarmee de status als cultureel icoon is verstevigd. Eerlijk waar, deze T1 brengt iedereen toch een smile van oor tot oor.

Ons exemplaar heeft een leuk verleden. In Duitsland geboren en daar met een lach vele medepassagiers rondgebracht als Taxi. Met zijn doorlopende banken als unieke kenmerk zeer geschikt. Een tip aan alle sjoemel Taxi’s die voor extra kilometers gaan, stap in een T1 en klanten vragen zelf om een extra rondje! De Volkswagen T1 Samba is een exemplaar dat zeker tot je verbeelding zal spreken.

Nieuwsgierig naar het verdere verleden van onze lachende vriend? Bel, mail of kom langs om het er uitgebreid over te hebben.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.