Donkervoort D8 2.0 Zetec

prijs
1997
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1997
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
March 4, 1997
Kleur
Dutch Racing Green
Interieur
Groen leer
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Ja

Het verhaal achter deze collectible...

Deze auto wordt geveild. Bied nu mee op classiccarauctions.com!

Donkervoort D8 – No compromise. Live like you drive

Als Nationalistische autoliefhebbers kunnen we als Nederlander best trots zijn; DAF, Spyker en Donkervoort komen allemaal uit oranje koker. Donkervoort heeft het, ondanks een totale productie van ongeveer 40 stuks per jaar, overleefd. Joop Donkervoort was naast zijn actieve lobby in de overheid waar volgens hem (HULDE) de snelheid op snelwegen best naar de 200 km/h kon, ook erg druk met zijn eerste concept in 1978. De Donkervoort S8, gebaseerd op een Lotus 7.


Net als Porsche, heeft Donkervoort iets om heel erg trots op te zijn. Bijna alle geproduceerde auto’s (totaal zo’n 1500 stuks) rijden nog rond. Om dit te blijven handhaven riep Joop een Certificaat van Echtheid in het leven. Technisch, optisch en originaliteit worden hierin getoetst. Wanneer dit is zoals het moet zijn, krijg je het certificaat.
Die van ons? Mét certificaat natuurlijk! Een totaal originele Donkervoort D8 van de tweede Nederlandse eigenaar. ‘Dutch racing green’ met gele streep. Naast het spannende uiterlijk, ook best handig om niet over het hoofd te worden gezien volgens de eigenaar. Uitgerust met het zeer potente Ford ‘Zetec’ blok voortkomend uit de racerij, met slechts 57 duizend kilometer op de klok. Ready voor de Donkevoort D8?


Neem je smalle van Bommel schoenen mee, dan zien we je snel!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.