Jaguar XK120

prijs
1951
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1951
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
March 29, 1951
Kleur
Zilver
Interieur
Rood
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

‘Elegance is when the inside is as beautiful as the outside’ – Coco Chanel

Waan uzelf in het Britse extraordinary gevoel. Gekleed in uw ‘tweed’ outfit met bijpassende flat cap stapt u in de elegante zilveren Jaguar XK120. Cruisend door het glooiende landschap in een van de meest iconische Britse sportwagen. Dat is op z’n zachtst gezegd het ultieme britse gevoel.

In het jaar 1948 heeft Sir William Lyons het prachtstuk geïntroduceerd. Destijds zorgde dit voor veel sensatie en opleving, zelfs zo dat het een van de meest gewilde sportauto’s was van zijn tijd. Zijn naam is deels te danken aan zijn topsnelheid 120 mijl per uur (fun fact: in 1951 heeft de XK120 een record snelheid behaald van 132,6 mijl per uur).

Onderhuids voorzien van een 3.4 liter inline zescilinder wat een goede 160 PK levert. Dit zorgt ervoor dat de Jag binnen 8,5 seconden op de 100 km/h zit. Fascinerende cijfers, repeat 1951!

Zijn snel, vloeiend lijnen en aerodynamisch design maakt dit een optisch ook nog eens magnificent. Opvallend is natuurlijk de lange neus en aansluitende zwepende fenders. Deze laten je toch, in welke hoedanigheid de knieën ook zijn, door de knieën zakken om dit lijnen kunstwerk te bekijken. Het rijden levert gegarandeerd een lach op het gezicht van de bestuurder en overige weggebruikers. Het is ons in ieder geval niet gelukt er zonder glimlach uit te stappen.

Ons exemplaar is origineel geleverd in het zonnige Los Angeles. Gaandeweg gerestaureerd en technisch in top staat. Voorzien van een bekend verleden en documentatie. Niet te vergeten de onwijs mooie combinatie van het compleet rode interieur met de zilveren lak.

De Cool Classic Club komt graag in contact om samen te kijken of u de geschikte nieuwe eigenaar bent van deze vreugdevolle Jaguar XK120.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.