Porsche 911 2.7 RS Hommage

prijs
1971
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1971
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
September 1, 1971
Kleur
Grand Prix Weiss 908
Interieur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Deze legendarische auto debuteerde op de Autosalon van Parijs in 1972 en werd al snel een van de beste auto’s aller tijden. Met een topsnelheid die het de snelste productie 911 maakte, en zijn solide race record, beschouwen velen de Carrera RS als de beste 911 ooit gebouwd.

De Carrera RS werd gebouwd op de basis van Porsches succesvolle prototype- en GT-race programma op basis van de iconische 911. Het was een homologatie special die de weg vrijmaakte voor een reeks legendarische race-Porsches. De Carrera 2.7 RS, met zijn uitlopende wielkasten, de kenmerkende ducktailspoiler en de sterk getunede zescilinder flat, is het model waaraan alle latere high-performance 911’s worden getoetst.

De 2.7 liter motor, die profiteerde van de ervaring die was opgedaan met het 917 raceprogramma, bracht de 911 in de 2500-3000 cc-klasse en stelde hem in staat het op te nemen tegen zwaargewicht concurrenten als Ferrari Daytona’s en DeTomaso Pantera’s. De ducktail achterspoiler was de eerste echte vleugel op een 911, de verbrede wielkasten zorgden ervoor dat er meer rubber in contact kwam met de weg, en Porsche zette de auto op dieet, waardoor het gewicht werd teruggebracht tot slechts 975 kg.

De 2.7 RS levert prestaties die zelfs naar moderne maatstaven indrukwekkend zijn en vormde de inspiratie voor enkele van de meest iconische auto’s van Porsche, zoals de GT2 RS en GT3 RS. Het is een leuke en straat vriendelijke 911 met echte race capaciteiten, die het model vormde voor de manier waarop Porsche tot op de dag van vandaag speciale race-modellen bouwt.

De naam Carrera werd al tien jaar niet meer gebruikt voor Porsches voor wegwedstrijden, maar hij was nieuw voor de jongere generatie Porsche-fans in de jaren 1970. De naam werd vereerd omdat een Porsche in 1953 en 1954 met succes had deelgenomen aan de beroemde Carrera Panamericana wegrace in Mexico.

Die van ons? Een echte cool classic! Geboren als een 911T uit 1971 vervolgens volledig gerestaureerd in de breedste zin des woords en omgebouwd naar een 1973 911 2.7 RS uitvoering. Restauratie, historie en volledige documentatie aanwezig. Uitgevoerd in het 908 Grand Prix Weiss. Is dit ook alles wat je hart zegt te willen, kom dan snel langs in ons clubhuys om je voor te stellen aan deze blauw-witte schoonheid!

-“An object in motion stays in motion, until it needs petrol or a taco or something”- Porsche AG.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.