Alfa Romeo SZ 3.0

prijs
1995
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1995
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
March 7, 1995
Kleur
Rosso Alfa 130
Interieur
Beige
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De Alfa Romeo SZ. Dé auto die het begrip ‘you hate it or you love it’ bewaakt. Een auto die veel van zich af moest schudden en de Alfist weer wist te kietelen. Na de Alfasud’s die zichzelf vrij snel weer *kuch* teruggaven aan de natuur, moest Alfa aan de bak haar imago te poetsen. En dat namen ze vrij letterlijk, door al het metaal van de 75-body te vervangen voor kunststof. Volgens Alfa zelf voor pure gewichtsbesparing en wegligging en had het niets te maken met eerdere bloemkool plantages op de wielkasten. De uiteindelijke 1260 kilo, 10 kg zwaarder dan de 75, die vergeten we dan ook even.

Voorin kreeg de V6 Busso blok nog wat extra espresso en werd het onderstel geleend van de Alfa 75 IMSA-racer. Deze Koni’s zijn instelbaar, tot 5 cm op te hogen en te verlagen. Toch nog een beetje Hollandse glorie op zo’n Italiaanse wig! En de wegligging? Als het asfalt op temperatuur is, scheuren de burrata’s open in de bocht!

We moeten haar meegeven; het is een kart op wielen aangedreven door Pavarotti’s broer; de Busso! Wat-een-feestje! Die van ons komt uit een Nederlandse verzameling en is toe aan een nieuwe passen-liefhebber die de spits af zal bijten op de oude Stelvio. Want daar, daar is de SZ écht in haar element. Zien we je snel?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.