Bentley Brooklands R Mulliner

prijs
1998
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1998
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
March 31, 1998
Kleur
Royal Blue
Interieur
Parchment
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Deze auto wordt geveild. Bied nu mee op classiccarauctions.com!

Treat yourself like royalty. Iets waar wij, en je chauffeur, het helemaal mee eens zijn!

Het gezegde ‘never change a winning team’ is iets wat ze bij de gevleugelde B erg serieus namen. Na het succes van de Mulsanne, Mulsanne Turbo, de Eight en Turbo R, was de Brooklands R de Mayan sigaar van de humidor. Juist, de beste (en duurste) dus! Gebaseerd op de Mulsanne, was dit de laatste échte boxy Bentley die werd gedeeld met de grotere broer Royce.

De 6.75 liter achtcilinder werd voor de ‘R’ voorzien van een lage druk Garret turbo, wat vanaf 2.000 toeren al bijna vol kracht gaf. Wel zo prettig voor je chauffeur Charles, met invoegen. Je verraadde je ‘sportievere’ keuze al snel op de high-tea dankzij de gaas-grille en grote luchtinlaten op de voorbumper. Dan konden die extra 75 Polo-paarden beter ademen!

Die van ons? Zoals je bent gewend, een beetje éxtra speciaal. Een gelimiteerde oplage van 100 waar dit nummer 85 van is. Te herkennen aan de ovalen pijp, een prachtige Peacock Blue lak , groene emaillen Bentley badges, en 325 PK die de enorm zware koets vooruit trekken alsof het niks is.

Het interieur rijkelijk gevuld met Connolly koeien met een speciale dubbele stitching. De laatste eigenaar heeft er voor ruim 65,000 in geïnvesteerd waaronder een extreem mooi geluid- en navigatie installatie. Belfast delivered, perfect onderhouden en gedocumenteerd. Alles met alles is dit dus de mooiste Brooklands R Mulliner die je kan kopen. She’s warmed up and ready sir!

– Being different isn’t a bad thing. It means you’re brave enough to be yourself.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.