BMW 730i

prijs
1990
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1990
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
January 10, 1990
Kleur
Grijs
Interieur
Zwart
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

  • It’s either this or a new Toyota Corolla. Don’t be a peasant. –

De (nog) mooie nieren, de hofmeester-knik, veel jaren 80 gadgets en een knetter degelijke zes-in-lijn met de iconische snerp en zijde zachte eigenschappen. De tweede generatie 7-serie, built to last.

Gelukkig had BMW door dat ze bij Mercedes dezelfde degelijkheid van de band lieten rollen, maar dat emotie en rationele degelijkheid elkaar vaak tegenwerken. BMW liet dus, voordat alle humorloze Duitsers konden doen waar ze goed in waren, eerst de koets ontwerpen door Italianen. Ercole Spada, Italiaanse ex-hoofdstylist van Zagato, ontwierp de e32 lijn. Hulde!!!

En dan nog even een klein zijspoor, voor degene onder ons die durven te beweren dat BMW voor saaie mensen is. Project Goldfish was een E32 die de productie bij-na haalde. De 767i. Een V16 van bijna 7 liter die zoveel ruimte nodig had, dat je koeling werd verplaatst naar de achterbak en lucht kreeg via diepe scoops in de achterportieren. Helaas staken de Greta’s van destijds er een stokje voor. Streep die goudvis maar weer van je lijstje.

En dan die van ons. Een volledig dealer onderhouden, volledig gedocumenteerde BMW 730iA van feitelijk de eerste eigenaar, met precies drie opties. De rolgordijnen achter, de automaat en climate control met airco. Verder is het een volledig standaard en originele BMW, die laat zien dat zonder kruisjes op de optielijst, vooralsnog heel veel plezier kunt hebben aan een 7. Samen met de E38, is dit de mooiste BMW-lijn ooit gemaakt.

  • Nobody is perfect, but if you drive a E32 7 series, you’re pretty close. –

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.