Abarth 204 Sport

prijs
1950
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1950
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
December 28, 1950
Kleur
Bert Rosso
Interieur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

In 1948 besloot Carlo Arbarth zijn eigen auto’s te gaan maken met behulp van het welbekende ter ziele gegane merk Cisitalia Automobili. Het merk ging failliet en met wat er over was aan onderdelen en kennis produceerde Abarth & C. haar eerste echte auto. De 204 Abarth. Visueel leken de auto’s op een verkleinde versie van de Cisitalia Grand Prix auto’s.

De motor was afgeleid van een Fiat 1089cc unit voorzien van dubbele Webers en de auto moest snel zijn op het circuit. Waar deze auto ook zeker een naam heeft gemaakt. Uiteindelijk zijn maar vijf auto’s van de band gerold en de droom om een keer in deze auto te rijden, moet helaas, ook echt een droom blijven. Feit is namelijk dat, omdat er maar vijf zijn en nooit iemand ze wil verkopen, het haast onmogelijk is om aan deze auto te komen. En mocht er iemand ooit besluiten om zijn of haar 204 te verkopen, wees dan klaar om een paar miljoen te betalen. Daarom besloot een Zweedse carrosseriebouwer dat het tijd werd voor een perfecte recreatie van deze auto om toch het plezier waar zoveel van dromen te kunnen beleven. De auto is gebouwd op het chassis van een Fiat 1100 E die van zichzelf, op motorisch gebied en dimensionaal al heel veel gelijkenissen heeft met de 204. De carrosserie van de fiat is opgebouwd door middel van een buizenframe met daarop een echte aluminium body die volledig zelf door het bedrijf is opgebouwd.

Het resultaat? Een auto die zo ontzettend goed gemaakt en opgebouwd is dat alles doet vermoeden dat het een echte is. De gelijkenissen zijn bijna 1 op 1 en zelfs de bouten op het kleppendeksel en de Webers zijn identiek. Het is een perfect gebouwde auto met een ongekende rijbeleving. Met deze klassieker 80 rijden voelt als 180. Kwijl in je baard, tranen langs je ogen en kiezel die om je oren vliegen. Rijden zoals HET HOORT.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.