Rover 75 P4

prijs
1956
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1956
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
March 2, 1956
Kleur
Page Green
Interieur
Moss Green
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Een fantastische en in originele staat verkerende Rover 75 P4 uit 1956. De Rover is overigens Mille Miglia Eligible. Dit betekent dat de nieuwe eigenaar kans heeft op een startplaats in de beroemde italiaanse Mille Miglia rally.

In 1955 reed de Italiaan Paolo Lando Barsotti de Mille Miglia met een Rover 75, onder het startnummer 347.

Buiten de staat van de auto, is de kleurensamenstelling ook prachtig. In originele Roverkleur ‘Page Green’ met het originele Moss Green lederen interieur. De 2280cc 6 cylinder motor is de originele motor van de auto en verkeerd in perfecte staat.

De gehele historie van de auto is bij ons bekend. De eerste eigenaar had de auto 20 jaar in zijn bezit, waarna de Rover in 1976 werd verkocht aan de tweede eigenaar, welke hem 33 jaar in zijn bezit had. In 2009 is de auto verkocht aan een Nederlandse eigenaar, die er opnieuw de Mille Miglia mee reed.

Naast dit bijzondere gegeven, beschikt de Rover ook over de zogenoemde Fiva A2 classificatie. Dit heeft hij te danken heeft aan het helemaal originele karakter van de auto. De Fiva A2 classificatie houdt in dat de auto in geheel originele staat verkeert en meer dan 40.000 kilometer heeft gereden.

Het metalen carrosserie van de auto samen met de velen aluminium onderdelen zoals de deuren, kofferklep en motorkap zorgen voor een solide, goed rijdende auto.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.