Mercedes 500SL

prijs
1992
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1992
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 1, 1992
Kleur
Nautikblau Metallic
Interieur
Beige
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De ‘sport-leicht’ klasse. Een herkenbaar sportmodel van een van de meest Duitse iconische merken die bestaat. De R129 was alweer de vierde generatie SL-klasse. Dit is nog een auto uit de tijd dat auto’s bedacht werden zonder het idee dat er nog verdiend moest worden op de dealerreparaties. Een luxe interieur zonder concessies. 326PK 5-liter 8 cilinder, een geweldig atmosferisch blok wat brult als een gorilla maar zweeft als een condor. De herkenbare iconische lijnen van de SL-klasse en zijn ‘Sacco-Bretter’ beschermkappen.

Deze cabriolet had als kenmerk ‘making the top a priority’. Een soft- en hardtop die Duits sloot, geen speld tussen te krijgen. Heerlijk zoals ‘das Beste oder nichts’ ervaren kan worden.
Deze Benz is geboren in 1992 in de ‘Heimat’ en heeft maar twee baasjes gehad. Het plastic zat nog op de sierlijsten van de hardtop toen we de auto ophaalde. De auto heeft pas 130.000 gelopen, wat voor een V8 natuurlijk warmdraaien is. Dit is de Modellpflege 1, oftewel voor de facelift, welke op het begin wat kinderziektes had. Bij deze zijn al deze foutjes al verholpen, waardoor je met een gerust hart nog jaren kan rijden. Met de blue on blue on beige kleurencombinatie is de auto een collector’s item in wording. Een absolute topinvestering, in zulke staat vindt je ze niet snel meer. Een dealer-onderhouden Mercedes die nu al een klassieker is. Bis bald!


Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.