Maserati Kyalami 4.2

prijs
1976
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1976
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
November 15, 1976
Kleur
Celeste Chiaro
Interieur
Senape leather
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

‘Maserati Kyalami het einde van een oud en begin nieuw tijdperk’

Deze Maserati Kyalami 4.2 is de laatste coupé met de bekende achtcilinder en tegelijkertijd de eerste die werd ontwikkeld met Alejandro De Tomaso als eigenaar. De eigenzinnig naam ‘Kyalami’ komt van het Kyalami Grand Prix Circuit in Zuid-Afrika, waar Maserati vele race successen heeft behaald. ‘Eigenzinnig’ is misschien wel de beknopte samenvatting van de auto. De karakteristieke Italiaanse scherpe lijnen, laaghangende neus en streng aflopende achterkant maakt het een opvallende verschijning.

Deze Kyalami is weer een bijzonder exemplaar. Het is namelijk no. 006 van de 125 uitgebrachte exemplaren met een 4.2 liter achtcilinder met 265 PK. De automatische transmissie is een Borg Warner unit.

Het leuke van deze Maserati Kyalami is dat de historie tot op de dag van vandaag bekend is. In November 1976 werd dit exemplaar gebruikt voor testdoeleinden en kwam kort daarna in handen van Alejandro De Tomaso himself. In 1993 heeft het zijn broedplaats Modena verlaat en zijn weg gevonden naar Nederland om zich in het kikkerlandje te vestigen. Eerlijk is eerlijk, dat siert de Kyalami!

De kleurstelling is het prachtige Celeste Chiaro, wat de Italiaanse souplesse mooi accentueert. Gecombineerd met het Senape leather interieur, begrijpen wij de keuze van De Tomasso goed deze auto zelf te houden.

De Kyalami neemt een prominente plek in binnen de geschiedenis van Maserati. Laat dit exemplaar dan nog net wat unieker zijn dan de rest. Benieuwd naar verdiepende informatie?

Cool Classic Club deelt graag ons spetterende enthousiasme met u!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.