Rolls-Royce Silver Shadow II

prijs
1977
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1977
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
October 21, 1977
Kleur
Caribbean Blue
Interieur
Donkerblauw
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Deze auto wordt geveild. Bied nu mee op classiccarauctions.com!

"When things don’t happen right away, just remember; it takes 6 months to build a Rolls Royce, 13 hours to build a Toyota." - Rolls Royce

Een iconische slogan die Rolls Royce heeft bedacht om een kwaliteitsstatement te maken. Laat mij u een klein voorbeeld geven: eerst wordt de grille van een Rolls Royce met de hand geassembleerd. Daarna wordt het roestvrij staal 5 uur lang met de hand gepolijst, totdat uw bediende Charles zijn snorharen kan tellen in de weerspiegeling voordat hij 'de Rolls' voorrijdt. Henry Royce zei daarom bescheiden dat Silver Shadows niets doen wat andere luxe-auto's niet kunnen, maar ze doen alles iets beter, met meer precisie en manieren.

Henry Royce's favoriete aforisme kwam uit het Latijn: "whatever is rightly done, however humble, is noble." Dit zie je terug in het ontwerp van de Silver Shadow. Het is allemaal perfect uitgevoerd en weet toch in elk detail op een bescheiden manier uit te blinken en zich te onderscheiden. Jim Brokaw selecteerde bijvoorbeeld lederen huiden voor het interieur van Rolls Royce. Van elke 10.000 huiden werden er slechts dertig goed genoeg bevonden om onder de achterzijde van de aristocraten te worden geplaatst. De rest van dit hoogwaardige leer werd gebruikt voor de handtassen van de dames die zich natuurlijk ook graag lieten rondrijden.

Deze Rolls Royce is origineel in Engeland afgeleverd in 1977 door Jack Barclay, ’s werelds oudste Rolls Royce/ Bentley dealer. De auto heeft slechts 85 duizend mijlen afgelegd in gezelschap van welgemanierde passagiers, en dat is aan de auto te zien. De kleur heeft ons wekenlang geïntrigeerd; Caribbean Blue. Deze kleur maakt indruk als je de auto in het echt ziet. Als je ernaast loopt, weet je niet zeker of het nu hip of chic is. Een echte jaren zeventig kleur die nu weer erg in de mode is.

We hebben deze auto twee jaar geleden al een keer eerder verkocht en toen de eigenaar ons belde of die de Rolls in kon ruilen, hoefde wij geen seconde na te denken. De auto is keurig onderhouden en recentelijk voorzien van Duits H-Kennzeichen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je stilvalt en Dame Beatrice moet laten wachten op jullie wekelijkse High Tea Yahtzee-sessie. De auto leent zich perfect voor ongevraagd ouderlijk advies in stijl. Niemand durft je immers tegen te spreken wanneer je arriveert in dit tropisch zeeblauwe stuk Engelse geschiedenis. Alle originele badging zit er nog op, zoals de Engelse heren dat betaamd. Een waar verzamelobject.

Kom je snel proefrijden?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.