Porsche 911 996 4S

prijs
2003
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
2003
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
March 15, 2003
Kleur
Speedgelb
Interieur
Savannah Beige
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Ja

Het verhaal achter deze collectible...

-One ride and you will understand why most rocket scientists are German. –

Een model waarin veel afscheid werd genomen en er nog veel meer deuren juist werden geopend. Welkom waterkoeling, aerodynamica en een volledig nieuwe ondertrein. 4 kleppen per cylinder en de grootste, lichtste en natuurlijk snelste ‘standaard’ Carrera ooit. Een 3.4 en vrij snel daarop zelfs 3.6 liter Stuttgartse plofkracht. Vloeistofgekoeld en de eerste ‘niet Ferdinand approved’ 911. Zal hij zich omdraaien in z’n luchtgekoelde hemel? Wij denken van niet.

In 1969 was Porsche al bezig met hele onverstandige, levensgevaarlijke, maar vooral leuke speeltjes. Zo lag er voor de 917 een 6.0 boxer klaar op de plank, met 770 Stuttgartse paarden(!). Dit bleef echter in het speel-lab en zag nooit daglicht. Wat ze wél eraan overhielden waren de turbolader en sperdiff. En die, die gebruikte ze gretig, Greta!

De 996 Carrera 4S wordt door de meeste onder ons wel beschouwd als de heilige graal van de ‘omelet’ koplampen generatie. Door de brede bips, dikke sloffen en vierwielaandrijving kan je schofterig hard hoeken, zonder die rododendron van de overbuurman mee te nemen. Het is niet alleen de best rijdende, maar ook de knapste. Geen spoilers, maar wel de billen van Kardashian, Turbo velgen en extra luchthappers. Pffieet Pfffieeuw!

Die van ons? Als eerste eigenaar hadden er vrij weinig het lef deze kleur aan te strepen. Speed Gelb. Handbak. Beige interieur. Nét ingereden, recht uit een collectie. Daardoor staat deze op het lijstje bedreigde soorten.. Wederom opzoek naar een verwend en verzorgend nestje. Verwarmd onder hoes, als het even kan. Bis bald!

Was passiert, wenn man 24 Stunden lang Vollgas fährt? Nichts, wenn es ein Porsche ist.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.