Porsche 911 930 Turbo

prijs
1985
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1985
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
January 28, 1985
Kleur
Meteor Grey
Interieur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Above 4500 RPM it get’s a little louder so you can’t hear the passenger scream. – Porsche 930.

Een Porsche die al je zintuigen op scherp zet; De Porsche 930 Turbo. Onder de liefhebbers bekend als de Widow maker. Waarom? Omdat deze ‘neunelfer’ naast de voortreffelijke 3.3 liter boxer motor, ook een grote turbo heeft. De 911S stond al bekend om zijn duale persoonlijkheid. Je kon er heerlijk mee touren, maar wanneer je de boxer op zijn vermogen aansprak, moest je serieus opletten met al het gewicht voornamelijk achterin. Deze eigenschappen werden versterkt met de grote turbo in de 930.

De naam Widowmaker moet de zintuigen op scherp zetten, maar ‘echt gevaarlijk’ is de auto niet. Ferdinand Porsche gaf tenslotte de aller eerste 930 Turbo aan zijn dochter, Louise Piech. Buiten de liefde voor de 930 Turbo bij Porsche, hebben zelfs artiesten de rij-ervaring beschreven in hun nummers. Denk hierbij aan KK Downing die het nummer Turbo-lover schreef of Judas Priest met zijn album Turbo. Aan erkenning van de potenties is deze heetgebakerde 911 niet bescheiden. Wellicht lijkt de 911-Turbo lijn wel een beetje op een leven van een gemiddeld artiest. Het begon (met de 930) erg wild, menig persoon diep onder de indruk en lag soms achterstevoren in de heg. Tegenwoordig, na heel wat begeleiding, structuur en balans, zijn ze beter, maar minder excentriek en is de ervaring ‘braver’.

De 930 Turbo was destijds een directe concurrent van de Lamborghini Countach en Ferrari 356 GT4 BB. Met zijn sprint van 0-100 in 4.8 seconden is het zelfs op de dag van vandaag, een hele snelle auto. Na aankondiging van productie werd Porsche overdonderd met het aantal reacties en reserveringen. Het geplannede productie aantal ‘first editions’ van 500 stuks werd direct verdubbeld naar de 1000.

De onze? Duits geleverd, in technische topstaat en alle boekjes afgestempeld. Matching numbers, matching colors en hongerig naar meer kilometers. Zien we je snel?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.