Pontiac Grandville

prijs
1971
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1971
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
February 22, 1971
Kleur
Cameo White
Interieur
Wit
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

  • Just when competition thought they’d finally caught up. The all new Pontiac Grandville Convertible. –

In 1971 kwam de nieuwe Pontiac uit. Een auto die bedoeld was als S-klasse van de Mercedessen; Hét slagschip wat bedoeld was om Pontiac naar een hoger niveau te tillen? Hoe? Simpel volgens heer Roche; Een 7.5 melkpak tellend achtcilinder big-block, 6 meter lang met twee deuren die topless gaat. Een auto die ook dacht aan de bomenknuffelaars; Er is geen boom gekapt of koe gestorven voor het interieur. Het is een ode aan de door de mens gecreëerde materialen.

Volgens de originele brief die aanwezig is bij de auto, nam op 22 Februari 1971 Mr. Mosby in Missouri, de Pontiac in ontvangst. Hij had naast het grootste model, flink gestreept op de optielijst. Zo werd ze geleverd met het 455-4 blok, elektrische ramen, stuurbekrachtiging, elektrische stoelen en airconditioning. Een kleine 30% extra, maar dan was ie wel, op de sigaret aanstekers aan de zijkant van de voorstoelen na, full options.

Onze Grandville is volledig gedocumenteerd en in 2014 bij Oldschool Custom Works in Stuttgart gerestaureerd. Met alle respect naar Amerikaanse restauraties, maar wat zijn wij blij dat Duitsers geen humor hebben. Alles zit kak-strak, zonder plamuur. Wij durven te stellen, beter dan nieuw! De originele ‘tank sticker’, de ‘protector plate’, boekjes en afleverbrief zijn nog aanwezig bij de auto. Less miles but more smiles a litre. Zien we je snel?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.