Mini Cooper Tophat

prijs
1964
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1964
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
April 1, 1964
Kleur
Almond Green
Interieur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De Mini Cooper, het pop-icoon van de sixties. Deze klassieker is na de T-Ford de meest invloedrijke auto uit de 20e eeuw, en daarom met recht een echte klassieker. Buiten dat hier in de sixties vermagerde rockhelden uitstapten deed de Mini het uitermate goed in de rallysport. Een mini kan echter beiden hebben. De elan van de rallysport, met de looks uit het straatbeeld uit de sixties. Samen met TopHat is deze Mini gemaakt tot een schattig Almond Green monster, of zeg gerust een kogel.

Deze origineel Nederlandse auto is enkele jaren terug gekocht als project, om vervolgens de full monty te ondergaan. Graag vertel ik jullie wat er allemaal gedaan is om dit met afstand de allergaafste Mini ter wereld te maken. Bij TopHat classics is de auto volledig gestript, en gerestaureerd zoals William Morris het bedacht had. Vervolgens ingesmeerd met industriële KTL-coating tegen roest verder gedaan door een restaurateur van Aston Martin. Hierna is er bij deze ogenschijnlijk knuffelige Mini 150PK ingelepeld met een 1275cc Morris rallyblok.

Alle rekeningen zitten erbij, en de auto is helemaal klaar voor loads of fun. Met webers, rallystoelen en een herbouwd diff kun je een road rage starten met iedere BMW-etterbak die op je neerkijkt bij het stoplicht. Are you ready for rally, sweat and laughter?

Mini, not BMW’s lapdog.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.