Minerva AB Roadster

prijs
1925
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1925
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 2025
Kleur
Rood/aluminium
Interieur
Beige
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De Minerva AB is echt een fantastische verschijning. De huidige eigenaar heeft de Minerva sinds 1997 in bezit en gekocht in Brussel. Deze Minerva gaat al richting de 100, maar dat is alleen op te merken aan het model. Verder is alles in een erg mooie en originele staat.

In 1925 werd deze Minerva “kaal” geleverd. Dit houdt in dat je de optie had om een eigen carrosserie op het chassis te plaatsen. In dit geval heeft Park Ward uit Engeland dit voor hun rekening genomen. Zij bouwden het ‘spider’ koetswerk dat een onmiddellijk na het passagierscompartiment aflopende lijn kreeg. Meestal had dit type wagen zeer smalle deurtjes en moest de chauffeur voorover buigen om uit te kunnen stappen, wat hier uitzonderlijk niet het geval is. De gekozen kleurencombinatie is erg bijzonder en mooi: een witte gepolijste aluminium motorkap, een rode koets en gele wielen. In 1925 werd deze Minerva in London geleverd en werd gekocht door een inwoner uit Nieuw Zeeland. Daar heeft deze Minerva haar grootste tijd doorgebracht. In Nieuw Zeeland is de Minerva één keer van eigenaar gewisseld alvorens ze de terugweg richting Brussel maakte in 1991. Daar bleef de Minerva tot 1997 bij dezelfde eigenaar totdat de huidige eigenaar deze Minerva tegenkwam. Eind jaren 90 is de schuivenmotor volledig gereviseerd en sindsdien is het werkelijke starten en lopen van de motor.

Vanaf 1904 begon Minerva auto’s te bouwen. Toen het bedrijf in 1908 de rechten op een nieuwe stille motor kocht, de Knight-schuivenmotor, begon het echt goed te gaan. Minerva werd bekend om zijn luxueuze, goed afgewerkte, snelle, op maat gemaakte auto’s. Al snel kende het elitaire deel van de wereldbevolking Minerva. Leden van de koningshuizen van België, Roemenië, Thailand en India, mensen van adel, filmsterren en grote bedrijfsleiders zoals Henry Ford, kunstenares Anna Boch reden rond in een Minerva uit Antwerpen.

In de autowereld was Minerva in die jaren een grote naam. Het was te vergelijken met Rolls Royce. Het bedrijf had meer dan 6500 werknemers, en in 1927 wilde oprichter Sylvain de Jong uitbreiden. Daarvoor had hij nieuw kapitaal nodig van investeerders waardoor zijn eigen belang in de onderneming verwaterde. Op 24 oktober 1929 crashte de beurs van New York. Er was een drastische verlaging in de vraag naar luxe-auto’s. Daarnaast was Sylvain de Jong het jaar ervoor aan kanker gestorven.

Vandaag de dag behoren Minerva’s tot veel gezochte klassieke auto’s. Kom langs om deze bijzondere auto te aanschouwen.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.