Meyers Manx Buggy SWB

prijs
1970
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1970
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
May 28, 1970
Kleur
Blauw
Interieur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

‘ Passion is the love of the journey, drive is a need to reach your destination ‘

De Volkswagen Kever is en zal altijd één van de meest geliefde cult auto’s blijven. Een auto die wereldwijd in enorme aantallen is verkocht en zelfs tot 2003 werd geproduceerd in Mexico (58 jaar!!). Op basis van deze ‘volksvriend’ bedacht Bruce Meyers in 1964 als eerste het volgende ‘cult item’; de Volkswagen Buggy. Hij bouwde een polyester carrosserie en korte het bestaande Kever chassis in. Hieruit ontstond zijn ‘Dune Buggy’. De Kever was al erg licht, maar de Meyers en Manx weegt werkelijk minder dan de gemiddelde Amerikaan na zijn lunch. Dit in combinatie met het getunede luchtgekoelde viercilinder boxer-blok (ruim 130 PK) is hét ideale concept voor een ontzettend leuke weekend auto!

De hardtop is er gemakkelijk vanaf te halen, waardoor je helemaal open rijdt. Dit gevoel wordt versterkt doordat er geen deuren aanwezig zijn. Met de high-performance parts en Vintage Volkshouse op maat gemaakte uitlaat zie en merk je dat er op geen enkel onderdeel is bespaard. Onze Meyers Manx buggy is opgebouwd door een privé verzamelaar en heeft werkelijk op geen enkel punt bezuinigd. De totale bouw heeft hem ruim €40.000.- gekost! Sindsdien heeft de Buggy iets meer dan 1.000 km gereden. De inloop-olie zullen we bij verkoop wisselen, de Volkswagen moet nog worden ingereden.

Wie ziet zichzelf rijden in de mooiste Meyers Manx van Nederland? Koffie staat klaar!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.