Mercedes-Benz 500SL

prijs
2001
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
2001
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
October 15, 2001
Kleur
Brilliant Silver Metallic
Interieur
Zwart Leder
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Most of great works of art follow classical form. And a rare few create it- Mercedes-Benz

In het begin van 1996 werd de visie voor de R230 werkelijkheid, waarna een grondig ontwikkelingsproces in gang werd gezet. Het ontwerpen begon op 27 januari 1996, met inzendingen van conceptontwerpen door tien ontwerpers uit Duitsland, Californië en Japan. Honderden schetsen werden gemaakt, wat resulteerde in de creatie van twaalf kwartschaalmodellen, die later werden gedigitaliseerd voor computermanipulatie.

Evolutie van het ontwerp: Het ontwerp van de R230 doorbrak traditionele grenzen, met gebruik van geavanceerde technologie zoals de "CAVE" (Computer Aided Virtual Environment). Hier werden met behulp van een supercomputer kwartschaalontwerpen omgezet in levensgrote beelden, waardoor ontwerpers elk detail konden perfectioneren.

De SL R230 bood verschillende motorconfiguraties, variërend van een 3.0 Liter V6 tot een 6.0 Liter Bi-turbo V12, met diverse superchargers en acht cilinder configuraties daartussenin! Onze versie? Origineel afkomstig uit Duitsland, uitgerust met de 5.0L V8 en vrijwel alle mogelijke opties aangevinkt. Altijd nauwgezet onderhouden en recentelijk voorzien van een uitgebreide onderhoudsbeurt. Een extra sportuitlaatsysteem en AMG-velgen geven deze Hardtop cabrio een uitgesproken uiterlijk wat ze absoluut verdient!

Neem plaats in de lederen stoelen, kijk uit over de lange motorkap. Met een druk op de knop is de hardtop opgeborgen en kunt u eindelijk gaan genieten van het rijden met de Duitse achtcilinder in de buitenlucht! Wij staan klaar om u te assisteren in uw keuze.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.