Rolls Royce Silver Ghost Open Tourer

prijs
1922
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1922
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
February 8, 1922
Kleur
Crème en Zwart
Interieur
Burgundy Red
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

The expression of the absolute exceptional – Rolls Royce

De jaren 20, een eeuw geleden. De tijd van korsetten, hyperinflatie en art deco. Ook werd het de ‘roaring twenties’ genoemd, iets waar Rolls Royce duidelijk niet aan mee deed. Zij produceerde al sinds 1907 de Silver Ghost. De naam refereerde aan de 7.5 liter grote 6-in-lijn die ondanks zijn enorme slagvolume, fluister stil was. Extraordinary stealthiness, only for the executives, Sir! Ook daar was niets aan overdreven, want waar het gemiddeld jaarsalaris toen 1.201 dollar was, kocht je bij de heren Rolls en Royce alleen het chassis met motor voor 10.200 dollar. De koets werd elders met de hand voor je gebouwd. Ook die moest je uiteraard nog afrekenen.

Omdat de vraag, ondanks de exorbitante prijs, zo enorm was, opende Rolls Royce in 1921 een fabriek in Derby, Verenigd Koninkrijk. Daar werd de laatste generatie van de Silver Ghost geproduceerd. De onze? Gelukkig gewoon in Derby, England geproduceerd. En die, die zijn zelfs nog op de dag van vandaag, toch een stuk gewilder dan de Springfield. Ieder chassis werd minimaal 100 miles gereden voordat ze werden goedgekeurd; De ‘Spirit of Ecstasy’ werd nog met de hand gevormd en afgewerkt. Niks vernikkeld, écht zilver, bukkend over je enorm chrome grill. Wat? Gewoon ontzettend chique!

Onze Rolls Royce Silver Ghost Open Tourer is in 2014/2015 geheel nieuw opgebouwd en gereviseerd bij A.J. Glew tot een prachtige Open Tourer. Dé gerenommeerde Engelse partijen met nog het oude ambacht. Uiteindelijk is er meer dan 1.500 man-uur en 585.000 euro besteed aan onze Silver Ghost. Máár, dan heb je wel één van de, zo niet dé, mooiste Silver Ghost die er op Europese bodem rondrij-uh-fluistert! Alles is functioneel, klaar om je mee terug te nemen naar het échte autorijden.

Now get your cigars and tophat, your driver knows how to find us.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.