Porsche 911T Ölklappe

prijs
1972
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1972
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
May 1, 1972
Kleur
Light Ivory
Interieur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

They’ve outlasted hippies, disco and yuppies. Is it any wonder they hold their value so well?

In 1964 werd de Porsche ‘901’ geboren in Stuttgart. Nadat Armand Peugeot en Ferdinand Porsche waren uit geruzied over de 0 in het midden, koos Ferdinand eieren voor z’n geld. Iets met het motto; Choose your battles. De ‘911’ was direct een schot in de roos; Tegenwoordig staat Porsche equivalent aan de 911.In 1972 werd de ‘Ur-911’er’ iets aangepast, voordat het het G-model werd. Deze aanpassing bleek op papier perfect. Nadat de accu in tweeën was gesplitst in de neus voor gewichtsverdeling, konden de vloeistoffen verdeling niet achterblijven. Daarop werd gekozen voor een oliesysteem wat bij te vullen was met een ‘olie-klepje’ aan de achterzijde. Vroeger was alles beter, tankstations waren bemand en werd er zelfs voor je getankt! Je raadt het al; de meeste 72’ers liepen op mengsmering…

Na pas 1523 stuks werd de productie met het olieklepje al gestaakt vanwege dit probleem. Het kleinste productieaantal voor de Porsche 911, tot op de dag van vandaag!

En dan die van ons in het bijzonder; een exemplaar met alles wat ons luchtgekoelde hartje begeert; volledig nut&bolt gerestaureerd en gereviseerd, opgevoerd naar S specificaties, wit-zwart, originele mistlampen, matching numbers. We’ve got you covered.

Did you spend your youth dreaming about someday owning a Nissan? After all, we know how many decades you’ve waited. –

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.