Facel Vega Excellence

prijs
1959
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1959
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
February 28, 1959
Kleur
Claire Lune
Interieur
Leder Rouge Vaumol
Transmissie
Automatisch
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Deze auto wordt geveild. Bied nu mee op classiccarauctions.com!

When parked take a good look, when it moves it’s difficult to follow.

Facel Vega. Een merk wat volgens ons een van de mooiste auto’s ooit heeft geproduceerd. Helaas ging het kortstondig 10 jarige bestaan ook gepaard met overijverig chauvinisme en technische malheur, waardoor het nu enkel nog collector items zijn. Facel (Forges et Ateliers de Construction d’Eure) bracht in 1954 de eerste auto uit. De FV-1. Tóch snapte Facel het iets beter dan gemiddeld klein producent; ze kochten hun motoren in bij Chrysler en Ford.

In ’56 werd de exclusieve diplomatenauto geïntroduceerd; de Facel Vega Excellence. Een beetje Chansonniers die met Presley een kindje kreeg; Amerikaanse flair, met Franse afwerking en materiaalkeuze. Alle bumpers waren van hoog gepolijst RVS in plaats van chroom en het houten dashboard was geschilderd RVS. Het was de eerste productie 4-deurs coupé met stijlloze suicide portieren. Onder de kap een 5.9 melkpak-tellende V8 met 335 chevaux.

Deze Facel Vega Excellence werd in 1959 voor het eerst geïntroduceerd door de Amerikaanse hoofdimporteur Hoffmann in New York en overgedragen aan de eerste eigenaar. Nader onderzoek wees uit dat de auto nog twee andere eigenaren in de VS had, van wie de laatste de auto meer dan 40 jaar de zijne kon noemen.

In 2012 reed de auto na een lange afwezigheid weer op Europese bodem en vond een plek in goed gezelschap in een collectie met prachtige Facel-voertuigen in Duitsland. Tot op heden is de auto nooit volledig gedemonteerd maar slechts gedeeltelijk gerestaureerd bij het topadres voor Facel Vega in Nederland. De huidige eigenaar heeft dus veel geld geïnvesteerd in de techniek, maar de charme van het originele behouden. Het voertuig wordt nog steeds gepresenteerd in de originele kleur “Claire Lune” en de bijpassende interieur kleur “Rouge Vaumol”.

Door de ontbrekende B-stijl en de naar achteren scharnierende achterdeuren oogt de auto bijzonder ruim en straalt ook in het interieur een overeenkomstig gevoel uit, dat overtuigt door zijn edele uitrusting en de positie van de auto als een van de meest luxueuze automobielen van zijn tijd.

Volgens het register zijn er in totaal 153 ooit gebouwd, waarvan er zo’n 90 nog in leven zijn. Die van ons is van de derde eigenaar, slechts deels gerestaureerd, volledig origineel interieur en in originele kleuren. Technisch in top staat en optisch een beetje croque, opzoek naar een nieuwe Monsieur. Zien we je snel?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.