Jensen Interceptor MKIII Cabriolet

prijs
1975
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1975
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 1, 1975
Kleur
Nevis Blue metallic
Interieur
Beige
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

"The only car that makes your mustache grow faster." - Jeremy Clarkson

De Jensen Interceptor, een met de hand gebouwde auto uit de Kelvin Way-fabriek nabij Birmingham, is een naam met geschiedenis, met eerdere incarnaties die teruggaan tot de jaren 50. Deze auto staat vooral bekend om zijn buitengewone coolheid. Wat deze auto, de MKIII, onderscheidt, is de evolutie van materiaalgebruik. Jensen had lange tijd vertrouwd op glasvezelversterkte kunststof, wat resulteerde in auto's die bijna onmogelijk te restaureren waren. Echter, de Interceptor markeerde een terugkeer naar een stalen carrosserie, ontworpen door het Italiaanse Carrozzeria Touring. Ongeveer hetzelfde als een shot limoncello naast de Beef Wellington!

De Mark III Convertible, in 1974 geïntroduceerd, was eigenlijk puur bedoeld voor de Amerikaanse markt om met de E-Type te concurreren. Deze uitvoering werd standaard geleverd met GKN-legering wielen en airconditioning, evenals herziene zitplaatsen. Het productiejaar bepaalde of je een G-, H-, of J-serie kreeg. In 1971 verving de 7.2-liter de 6.3-liter 383 ci-motor. Dit is de 7.2-liter variant, en je kunt hem eigenlijk beschouwen als een Britse heer met rigide stemmingswisselingen en een voorliefde voor een erg straffe Scotch!

Onze “Gentleman’s Express” heeft onlangs een zorgvuldige dosis TLC gekregen. De auto is met grote zorg behandeld om de glans van roestvrije perfectie te behouden. Oorspronkelijk afgeleverd in Bahrein met veel special features die we maar al te graag met u doornemen, verkeert dit exemplaar in een uitzonderlijke fraaie staat. Ze komt uit een collectie en is klaar voor de volgende eigenaar.

Zien we u binnenkort?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.