Jaguar SS 100

prijs
1938
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1938
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
December 1, 1938
Kleur
Britisch Racing Green
Interieur
Zwart
Transmissie
Handmatig
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

  • A credit to the British automobile industry; The SS Jaguar. –

Een paar jaar later zouden ze dit toch wat anders hebben geformuleerd, denken wij.. Maar daar gaat het nu even niet om. De komst van de SS stond equivalent aan de komst van een mythe. In 1935 werd de SS90 geboren met een 2.5 liter zes-in-lijn. Deze begon samen met Bugatti en Alfa Romeo de strijd om de snelste productie auto ter wereld.

Engelsen staan bekend om hun eigenwijze manier van techniek en ontwerp. Zo was de nokkenas nog niet bovenliggend, het blok nog niet van aluminium en van een aanjager wilde ze niets weten. Na wat aanpassingen in de kop en wat extra lofruimte, werd de 3.5 liter SS100 geboren. Resultaat? De magische grens van 100 miles per hour werd doorbroken (op toen nog een gemiddelde breedte van een fietsbandje, mind you) en ze sprintte van 0 naar 60 mph in 10.4 seconde. En ja, je buurman doet dat tegenwoordig met z’n verstandige 3 pitter ook. Maar who was first and whom’s lavishing in style? Precies.

De sensueel gelijnde SS 100 is een legende geworden. Door zijn baanbrekende prestaties maar ook het productie aantal is nooit van het lijstje bedreigde autosoorten af gekomen. Van de 2.5 werden er 198 stuks gebouwd, van de 3.5 slechts 116 (!). Die van ons, een 2.5 liter, is in 1938 geboren als saloon en in de vroege jaren 60 naast een ‘echte roadster’ nagebouwd speciaal voor de burgermeester van Dublin. Die reed op zijn beurt tijdens het 400 jarig bestaan van Dublin door de straten met deze SS100. Het motorblok, bak en chassis zijn matching en origineel, de body is een heel erg mooie rebody, die recent onderhanden is genomen door Bas Jansen. Ze is klaar voor veel verbaasde gezichten bij het stoplicht. Jij ook?

  • Sometimes trying to prove that you are the best is an insult. But do you really care? – Jaguar

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.