Fiat 2300S Coupé

prijs
1965
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1965
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
August 14, 1965
Kleur
Grigio Chiaro
Interieur
Rood
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

– Can you believe this company evolved in producing the Multipla? –

De Fiat 2300s Coupé. Uit een tijd dat fiat nog niet bekend stond om haar hippe vrouwen autootjes met ernstig opgeblazen grasmaaier motoren. Nee, een roffelende zescilinder, handbak, lange neus en on geassisteerd, direct contact met de weg. Dat klinkt al beter, toch?

De Fiat 2300s Coupé is gebaseerd op de 2100/2300, maar werd door Ghia nogmaals door het Italiaanse schoonheid sausje gehaald. En de S? Die stond voor het temperament van Abarth. Ze voegde 28 atmosferische paarden toe en verdubbelde de Webers onder de kap. Klinkt wellicht niet heel veel, maar het is echt voldoende caffeine in je espresso!

De productie van details en de prachtige coupé lijn duurde wel dusdanig langer, dat Fiat het grotendeels uitbesteedde aan Ghia, die het op haar beurt deels uitbesteedde aan OSI. Beiden bekend als.. *kuch* niet geheel productief. Eindstand? 3.500 stuks; Wederom eentje voor op het lijstje ‘bedreigde soorten’.

Die van ons is vlak waar ze werd geboren ook geleverd in 1965 aan haar eerste eigenaar in Milaan, Italië. Sinds 2013 verrekt ze duimen en draait ze nekken in Nederland. En zeg nou zelf; Het zilvergrijze exterieur met het rode interieur, de langgerekte coupé lijnen en éxact het juiste toefje patina. Ze verdient ook niet anders. Nu opzoek naar een nieuw clublid; A presto!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.