Daimler SP250 "DART"

prijs
1961
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1961
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
March 31, 1961
Kleur
Zwart
Interieur
Beige
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Er zijn van die telefoontjes waarvan je weet dat ze een verhaal gaan onthullen dat je niet mag missen. Zo begon ons avontuur met de Daimler SP250, een sportwagen die bijna een identiteitscrisis veroorzaakte bij Daimler voordat hun juridische afdeling op volle toeren draaide. Het was het laatste glorieuze hoofdstuk voor Daimler voordat Jaguar Cars het roer overnam.

Met zijn indrukwekkende V8-motor onder de motorkap was de SP250 zijn tijd ver vooruit en deed hij menig hart sneller slaan. Oorspronkelijk luisterde hij naar de naam "Dart", maar ongeveer een milliseconde nadat dit woord voor het eerst in Coventry werd uitgesproken, stroomden de juridische brieven binnen en stond de telefoon roodgloeiend met advocaten van Chrysler. Daardoor werd hij snel omgedoopt tot SP250.

Maar laten we de rechtszaken terzijde schuiven en ons focussen op het hier en nu van deze originele Nederlandse schoonheid. Deze SP250 heeft slechts twee eigenaren gekend. De eerste koesterde hem tot in het nieuwe millennium, waarna een gepassioneerde verzamelaar de auto als een nut & bolt gerestaureerd geschenk aan zijn vrouw gaf. Want wat zegt meer 'ik hou van jou' dan een gerestaureerde sportauto met een V8?

Met een automatische transmissie - want schakelen is zo 20e eeuw - en een zeldzame hardtop is deze auto meer dan alleen vier wielen en een stuur. Het is een uniek exemplaar op de markt en vertelt een verhaal van liefde, passie en flinke porties onderhoud.Ben jij degene die dit verhaal wil voortzetten? Iemand die begrijpt dat deze auto niet zomaar een voertuig is, maar een levend stuk geschiedenis, een icoon dat gekoesterd, bewonderd en gereden moet worden?

Neem snel contact met ons op en word de volgende bewaker van dit unieke erfgoed.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.