Daimler Double Six

prijs
1985
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1985
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
September 1, 1985
Kleur
Rood
Interieur
Beige leder
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Voor degenen die maar geen genoeg konden krijgen van de allure van Jaguar in de jaren 90, was er altijd nog de hogere specificatie in de vorm van de Daimler Double Six 5.3 V12 Series 3!

Vanaf 1983 werden de Series 3 modellen opnieuw gestructureerd. De oorspronkelijke Daimler Sovereign naam werd nu gebruikt voor luxe versies van de XJ6 4.2 liter en de XJ12. De twee twaalfcilinder Daimler modellen, de HE en de Vanden Plas, werden vervangen door één model, de Double-Six. Daarom waren van 1983 tot 1992 de twee twaalfcilinder modellen, de Jaguar Sovereign en de Daimler Double-Six. Er waren kleine verschillen op de Noord-Amerikaanse markt, waar alleen een enkel twaalfcilinder model werd verkocht, met het embleem van Jaguar Van den Plas maar uitgerust op een standaard vergelijkbaar met de Daimler. Later werd dit in de VS stopgezet maar bleef beschikbaar in Canada.

Naar het einde van de productie toe werden er jaarlijks slechts zo'n 1.500 Series 3 V12 auto's geproduceerd, als de meest exclusieve en dure Jaguar & Daimler sedan modellen.

Ons exemplaar? Net zo degelijk als in volledig 3 delig tweed naar de borrel. Origineel geleverd in Zwitserland. Inclusief gestempelde boekjes en geen enkele onderhoudsbeurt gemist. Bezit iedere beschikbare optie en altijd klaar voor de onoverkoombare ritten naar de golfclub! Krijgt u er ook al zin in om de 5.3 V12 op uw oprit te parkeren en te bewonderen met een glas cognac achter de kiezen? Wij ook!

Tot snel!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.