Alfa Romeo SZ 3.0 Coupé

prijs
1990
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1990
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
November 16, 1990
Kleur
Rood
Interieur
Beige Leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

‘Designing a two-seat sports coupè for Alfa Romeo is arguably every designer’s wet dream’

The car was named simply SZ, harking back to the Sprint Zagato and Sport Zagato cars from Alfa’s glory days.

De SZ was een opwindende samenwerking tussen Alfa Romeo en Zagato die opbloeide in de late jaren '80. Hun doel? Een avant-gardistische, high-performance coupé creëren die niet alleen de wegen betoverde, maar ook het imago van Alfa Romeo en Zagato een frisse boost gaf.

Geboren op het platform van de Alfa Romeo 75, maar met een race-geïnspireerde twist. Weg met het traditionele metaal, in plaats daarvan: kunststof. Uitkomend op een schamele 1.250 kg, plus speciaal ontworpen Koni dempers kan je hier wel nekspieren mee kweken als een All-Blacks fullback speler.

Voorin kreeg de 3.0 Liter V6 Busso blok nog een dikke shot expresso en werd het onderstel geleend van de Alfa 75 IMSA-racer. Alfa Romeo is met een beperkte oplage van de Sprint Zagato gekomen. Slechts iets meer dan duizend exemplaren van dit doordachte en ingenieuze meesterwerk.

Wij hebben er een gevonden! Een origineel Nederlands geleverde schat, afkomstig van een Nederlandse verzamelaar. Na een motorrevisie 200 km geleden, heeft ze aangegeven topfit te zijn voor wat uitdagend stuurwerk. Niet bang voor een beetje spierpijn? Kom dan bij ons langs of stel direct al uw vragen online!

"La meccanica delle emozioni"

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.