Yamaha XT 500 Enduro

prijs
1976
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1976
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
July 22, 1976
Kleur
Wit
Interieur
zwart leer
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

"Thumping good fun" - Yamaha

De Yamaha XT500, voor het eerst geïntroduceerd in 1976, is een symbool van duurzaamheid en offroad-capaciteiten. De eencilinder viertaktmotor met de inhoud van een grote gele pretcilinder levert indrukwekkend koppel en betrouwbare prestaties. Met zijn kickstarter en lichtgewicht ontwerp is de XT500 ontworpen om uit te blinken in de meest uitdagende terreinen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de XT de eerste grote Afrikaanse rally's, die eind jaren zeventig opkwamen, domineerde. Het begon met de Parijs-Abidjan-Nice rally en daarna de Parijs-Dakar Rally (2X), wat de superioriteit van de XT 500 bevestigde. Bengt Åberg nam in 1977 deel aan het wereldkampioenschap 500cc motorcross op een sterk gemodificeerde Yamaha XT500, gebouwd in samenwerking met voormalig wereldkampioenen Torsten Hallman en Sten Lundin. Åberg reed de motorfiets naar de overwinning in de eerste manche van de 500cc Grand Prix van Luxemburg 1977 en sloot het seizoen af als 9e in de eindstand van het wereldkampioenschap.

Wat de Yamaha XT500 echt onderscheidt, is zijn iconische status en betrouwbaarheid. Veel XT500-motoren die decennialang zijn geproduceerd, zijn nog steeds in gebruik, en er is een actieve gemeenschap van enthousiastelingen die deze klassiekers nieuw leven inblazen.

Die van ons? Precies zoals u gewend bent! Nut & Bolt gerestaureerd door een echte verzamelaar. Origineel geleverd in Nederland en klaar voor adrenaline rijke ritten met zijn nieuwe eigenaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden om de Yamaha XT500 Enduro aan uw collectie toe te voegen.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.