Morgan 4/4 1600

prijs
1978
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1978
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
January 1, 1978
Kleur
Sports black
Interieur
Beige
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Vele enthousiastelingen zouden maar al te graag een sportauto uit de jaren ’30 willen hebben, maar niet overhoop willen liggen met de versleten en verouderde techniek. En dat is precies waar onze Morgan 4/4 1600 in beeld komt.

Sinds de lancering zeven decennia geleden is het iconische silhouet een bepalend kenmerk van de auto geworden, en dat is natuurlijk ontzettend goed nieuws. Want het is een plaatje. Iedereen herkent deze auto aan zijn tijdloze en elegante stijl en veel Britser dan een echte Morgan wordt het niet. Het design is sinds de jaren 50 onveranderd gebleven daar zijn we blij mee.

Zijn naam 4/4? Dat zit als volgt: onder de kap ligt een vier cilinder 1600 cc Ford-motor die 84 PK produceert. De tweede vier? Dat komt door het feit dat de auto op vier wielen rijdt. Logisch, zou je denken toch? Maar niet voor Morgan die in eerste instantie auto’s bouwde die op drie wielen reden. Baanbrekende revolutie dus voor het oer Britse merk uit Malvern!

En dan die van ons. Een origineel Nederlands geleverde auto uitgevoerd in “Sports Black” met subtiele Engelse vlaggetjes op de zijkant. Gaaf! Op de achterkant zit een leren koffer waar precies genoeg inpast voor een weekend vol plezier met deze auto. Binnenin valt meteen het houten dashboard op en de zitpositie waarbij je laag bij de grond zit en uitkijkt over de lange elegante motorkap die gesloten wordt met een lederen band. De rest van het interieur is beige met lederen stoelen. Niet in concours staat maar dat is niet erg. Het is een auto waarbij je zonder zorgen de weg op kan gaan en vol van kan genieten. De auto is namelijk altijd onderhouden door de importeur (eerst Nimag en daarna Louwman), de motor is aangepast waardoor je gewoon kan tanken met euro 98 en de facturen van het onderhoud zijn aanwezig. Ook is deze auto vorig jaar op vermogen getest en in al die jaren heeft de auto maar 2 PK verloren.

En zoals Morgan expert John Worral zegt:

“Nobody would be so cruel as to restore a Morgan to the condition in which it left the factory”!

Amen. Zien we je snel?


Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.