Ferrari 550 Maranello

prijs
1999
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1999
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
May 1, 1999
Kleur
Argento Nurburgring
Interieur
Zwart leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

-They’ve invented the snooze missile. Something that is both easy and hard to drive, sounds like every petrol-fueled dream and drives smooth and refined. – The Ferrari 550 Maranello.

In 1996 werd de Ferrari 550 Maranello voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. Een auto die veel dingen hoog hield, maar ook stopte met pretenderen. Zo verdween de achterbank voor hamsters van de 456 en werd er plaats gemaakt voor een bagage compartiment. Een échte two-seater voor de lange afstanden, met temperament van een Italiaan die nét uit de espressobar komt gelopen. De V12 van de 550 is eigenlijk – een beetje bipolair. Onderin is het een heerlijke auto om mee te toeren en comfortabel mee te rijden. Echter, zodra je de 5.5 V12 aanspreekt, gaat je golftas achterin in 4.4 seconde naar de honderd en trekt ie door tot de 320 km/h. FORE!

En dan nog even over die grote chrome pook in het midden… Dat is uiteindelijk, waarvoor ook wij het doen.. Elke keer als je de prachtige pook langs zijn aluminium geleiders haalt, tezamen met het typerende ‘klak-klak’ geluid als je schakelt en de brul van de V12 hoort, voel je je borsthaar groeien. Wat een heerlijk raspaard! Sla legday voortaan maar over bij de sportschool, de 550 voorziet je van aardige kuit. God, wat kunnen die gasten in Maranello toch goed je rationaliteit doen laten vergeten.. Zelfs onder de testrijders welbekend en werd het in 2000 en 2001 the Engine of the Year (4.0l +).

Er zijn er in totaal 3.083 stuks geboren. En wij? Wij hebben natuurlijk een van die drieduizend stuks, echter is die van ons een beetje éxtra lekker. Zoals een Duitse auto geleverd kan worden in ‘Die Heimat’ is deze geleverd in ‘La patria’, Italië. Gekocht door een echte Italiaan. Ze heeft wel een beetje Duits bloed want de kleur is Argento Nurburgring. Voor de 550 een iconische kleur die haar prachtig staat. Ze is volledig onderhouden en de historie is compleet. De vorige eigenaren hebben ontzettend goed voor gezorgd.

“The Ferrari is a dream. People dream of owning this special vehicle and for most, it will remain a dream apart from those lucky few.” – Enzo Ferrari.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.