Triumph TR3 V8 Restomod

prijs
1957
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1957
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
January 1, 1957
Kleur
Pimento Red
Interieur
Beige
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Deze 1957 Triumph TR3 begon zijn leven onder de Californische zon, maar oh boy, wat een modificatie heeft deze meegemaakt! Officieel wel geregistreerd als een 1958-model met Estse registratie, wat klinkt als een goed bewaard geheim. In 2010 kreeg deze Britse charmeur een serieuze make-over van zo’n $150.000,- in de Verenigde Staten. Dit was een absoluut passieproject van de vorige eigenaar, waarbij dit zijn laatste troef was. Deze knappe rakker straalt in het rood, en is totaal niet bang om wat spiermassa te tonen. Check die aangepaste wielkastverbreders, verchroomde bumperettes, en die dubbele zij-uitlaatpijpen – hij weet wel hoe hij moet pronken.

Binnenin is het als een smaakvolle cocktailbar. Kuipstoelen met een laagje beige vinyl. Maar deze TR3 heeft een moderne twist met een Pioneer stereo-installatie en een Moto-Lita stuurwiel. De digitale kilometerteller? Nou, die verklapt dat hij slechts een paar mijlen heeft gezien. Onder de motorkap ligt een 347ci Ford stroker V8, waardoor hij een rebelse kant heeft gekregen. Een Edelbrock vier-barrel carburateur en een custom inlaat met dubbele conische filters. Met een Tremec vijfversnellingsbak en een Currie 9″ achteras, is deze TR3 klaar om het rubber van de banden af te gummen!

Om dit wel allemaal goed op de weg te krijgen heeft het een aangepaste ophanging. À la Mustang II-stijl onafhankelijke voorconfiguratie en een vier-link achterconfiguratie, Da’s kicken!!

Dit is een unicum in de autowereld, een one of a kind wat niet te vergelijken is met andere exemplaren in de autosport is. Als wij zelf een vergelijking mogen maken is de Carrera GT een Ardenner trekpaard. De Bugatti Chiron een Arabische volbloed, dan is onze TR3 een losgeslagen buffel van 500 kilo die door een servieswinkel raast.

Dus, als je op zoek bent naar een instant adrenaline rush en je stuurmanskunsten op de proef stelt, dan is deze 1957 Triumph TR3 precies datgene waar je buurman niet blij van wordt.

Kom snel langs bij de Cool Classic Club, voordat deze buffel op hol is geslagen.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.