Jaguar E-type Series 1 3.8 FHC

prijs
1963
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1963
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
February 28, 1963
Kleur
Gunmetal grey
Interieur
Rood leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

“The Most Beautiful Car Ever Made” - Enzo Ferrari

Als je het dan doet. Doe het dan echt goed met een Cool Classic der Cool Classics: de Jaguar E-type Series 1 3.8 FHC.

De lange neus, de dik aangezette heupen en sensuele lijnen komen met Gunmetal Grey en een rood lederen interieur helemaal tot zijn recht. Ze is als een keurige dame die stiekem oogcontact zoekt aan de kersttafel, terwijl je in een serieus gesprek met je schoonvader zit. Elegant, maar zeker het juist vleugje ondeugd.

De E-type Series I werd in Europa geïntroduceerd op 15 maart 1961 op de Autosalon van Genève en in de Verenigde Staten in april datzelfde jaar op de autosalon van New York. Toen de auto voor het eerst getoond werd, noemde Enzo Ferrari, het ‘The most beautiful car ever made’. Tot op de dag van vandaag heeft hij gelijk!

De Series 1 kreeg een 3,8 liter 6-in-lijnmotor onder de kap die van de XK150S kwam, een befaamd en al bewezen blok. 
Alle E-types kregen onafhankelijke wielophanging en bekrachtigde schijfremmen op de vier wielen, twee ongewone voorzieningen voor die tijd. De 3,8 l-versies hadden met leer beklede kuipstoelen en een centraal geplaatst instrumentenpaneel van geborsteld aluminium.

Neem plaats in de rood leren kuip, kijk uit over de kogelvormige motorkap en grijp het sportieve pookje. Pas dan, dan snap je waarom ook wij, deze op ons persoonlijk favoriete lijstje hebben.

Deze Jaguar is in Nederland met precisie gerestaureerd tot in de perfectie, met zorgvuldige en passende upgrades. Een Getrag 5-bak, elektrische 1-2-3 ontsteking, easy powersteering en de diamond stichting in de hemel maken het feest compleet. Geweest en van liefhebber in hart en nieren en nu bij ons te koop. Zien we je snel?

“A Symphony of Speed and Style. The Car You Promised Yourself” - Jaguar

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.