Jensen Interceptor MK3

prijs
1973
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1973
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
July 1, 1973
Kleur
Zwart
Interieur
Zwart
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

"The only car that makes your mustache grow faster." - Jeremy Clarkson

De Jensen Interceptor, een met de hand gebouwde GT-auto uit de Kelvin Way-fabriek nabij Birmingham, een naam met geschiedenis, met eerdere incarnaties die teruggaan tot de jaren 50. Deze auto staat vooral bekend om zijn buitengewone coolheid. Wat deze auto, de MKIII, onderscheidt, is de evolutie van materiaalgebruik. Jensen had lange tijd vertrouwd op glasvezelversterkte kunststof, wat resulteerde in auto's die bijna onmogelijk te restaureren waren. Echter, de Interceptor markeerde een terugkeer naar een stalen carrosserie, ontworpen door het Italiaanse Carrozzeria Touring. Ongeveer hetzelfde als een shot limoncello naast de Beef Wellington!

De Mark III, in 1971 geïntroduceerd, bracht subtiele aanpassingen aan de voorkant, koplampen en bumpers met zich mee. Deze uitvoering werd standaard geleverd met GKN-legering wielen en airconditioning, evenals herziene zitplaatsen. Het productiejaar bepaalde of je een G-, H-, of J-serie kreeg. In 1971 verving de 7.2-liter 440 ci-motor de 6.3-liter 383 ci-motor. Dit is de 7.2-liter variant, en je kunt hem eigenlijk beschouwen als een Britse heer die plotseling is veranderd in een Amerikaanse dandy. Een tweed jasje en een enorme snor en een voorliefde voor hamburgers.

Onze “Gentleman’s Express” heeft onlangs een zorgvuldige dosis TLC gekregen, met gereviseerde remmen en voortrein, en een nieuwe radiator. De auto is met grote zorg behandeld om de glans van roestvrije perfectie te behouden. Oorspronkelijk afgeleverd in Parijs, met de daarbij behorende bijzonder coole gele koplampen, verkeert dit exemplaar in een hele nette staat. Ze komt uit een collectie en is klaar voor de volgende eigenaar.

Zien we u binnenkort?

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.