Porsche 928S

prijs
1986
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1986
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 1, 1986
Kleur
Meteor Metallic
Interieur
Weinrot leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

‘I wanted to build cars that were not something to everyone, but meant everything to some’ – Ferdinand Porsche

De introductie van de Porsche 928 S in 1978 liet het publiek in verwarring achter, bedoeld om de legendarische 911 te vervangen. Deze complete 911 revisie omvatte een omvangrijke V8-motor aan de voorkant, dan hoeft er opeens geen extra gewicht meer worden toegevoegd in de voorbumbers.

Een van de opvallende kenmerken van de 928 is de uitzonderlijke gewichtsverdeling. De transmissie van de 928 is achterin geplaatst voor een betere gewichtsverdeling, evenals de transaxle. Deze beschikt over kenmerkende eigenschappen van de 928: de welbekende Weissach-as. Dit is de achteras die zijn naam te danken heeft aan het R&D-centrum van Porsche. Het resultaat creëert een stevige bijtende grip en stabiliteit in het bochtenwerk. De 928 S is hierdoor een mid-corner killer waarmee je flink gas kan geven met voldoende grip. Fun fact: De Weissach-as is een voorloper van de hedendaagse actieve stuurinrichting. Porsche blijft ons toch altijd verbazen.

Laten we vooral het uiterlijk niet vergeten. Met zijn Porsche design en zijn jaren 80 lijnen is de 928 S een echte blikvanger uit zijn tijd.

Dit exemplaar heeft een keurig werkend bestaan gehad in Duitsland. Gaande jaren een sterke indruk gemaakt met zijn bijzondere kleurencombinatie. Weinrot leder interieur met Meteor Metallic Exterieur. Nee hoor, het heeft niks te maken met een Duitse wijnboer die zijn rode wijnvat is gaan vervoeren en wat enthousiast over de hobbels is gevlogen. Gewoon een unieke kleurencombinatie! Daarbovenop levert de M28/21 achtcilinder 310PK, gekoppeld aan een handbak. Veel plezier!

Als u geïnteresseerd bent in deze mooie 928S of vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.