Porsche 356 BT6

prijs
1962
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1962
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 30, 1962
Kleur
Wit
Interieur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De Porsche 356. De auto waarmee het allemaal begon voor Porsche.. Ferdinand Porsche Senior, had in 1931 al de auto ontworpen die later dienst zou doen als de Volkswagen Kever. Zijn zoon, Ferry Porsche, legde in 1939 de basis voor de Porsche 356. Alle techniek kwam in eerste instantie van Volkswagen, maar dit werd al snel heel anders. Porsche bracht aanpassingen aan in de motor, versnellingsbak, interieur en stuurinrichting. Later werd bijna alles aangepakt en Porsche ‘eigen’ gemaakt.

Dankzij de Tweede Wereldoorlog ging het gehele concept op de boekenplank tot 1948. In dat jaar werden gelijk de eerste prototypes geboren. De nieuwe Porsches werden erg goed verkocht; de nieuwe eigenaren waren erg onder de indruk van de aerodynamica, wegligging en bouwkwaliteit. Desalniettemin waren de 356’s goed te gebruiken in het aller daagse verkeer. Basisprincipes die Porsche tot op de dag van vandaag nastreeft.

Ons model, de 356 B (T6) werd geboren in Stuttgart in 1962. Daar is hij ook afgeleverd, wat het een origineel Duits geleverde Porsche maakt, in de stad van herkomst! Deze generatie kreeg een tankdop in het rechter voorspatbord en twee koelroosters in de neus. Daarnaast kreeg het interieur een opfrisbeurt en kreeg een achterbank.  Die van ons verkeert in werkelijke concours staat en beschikt over sluitende documentatie. Buiten alle onderhoudsfacturen, taxatie rapporten, restauratie rapport en bijbehorende rekeningen, hebben wij ook een samenvatting met de eigenaren (inclusief huidige eigenaar; 3) en alle gereden kilometers.

Kortom, een Stuttgartse Cool Classic die wij (bijna) nooit zo tegenkomen! Zowel rationeel als emotioneel een perfecte kandidaat voor de liefhebber!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.