Ferrari F430

prijs
2006
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
2006
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
January 20, 2006
Kleur
Rosso Corsa
Interieur
Beige
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Aerodynamics are for people that can’t build engines – Enzo Ferrari

En dat nemen ze vrij letterlijk, want een tijd lang werd de ‘nieuwe’ Ferrari geleverd op het chassis van de voorganger en werd de motor doorontwikkeld. Bij de F430 was dat niet veel anders, ze staat op een 360 chassis. Onder de rok van Pininfarina tekende Frank Stephenson (ook verantwoordelijk voor de ‘new Mini’) de F430. Net als bij de mini, heeft de 430 veel knipoogjes. Zo verwijzen de neusgaten naar de Ferrari 156 Formule 1 racer uit ’61. En dat werkte; Op snelheid kwam de gemiddelde schoonmoeder op je neus zitten, 150 kg aan downforce!

En dan even over het kloppend hart; De F136-V8. Een compleet nieuwe motor ten opzichte van de 360. Zoals de naam doet vermoeden een 4.3 liter grote achtcilinder die de meeste V-tec blokken in verlegenheid brengt met haar 8.700 toeren aan bereik (beeeeaaaaaaaa-a-a-a-ap). De meeste automerken maken ieder nieuw model zuiniger, echter doet Ferrari lekker Esclusivamente di. Juist. Niet mee dus. Wel meer bereik, we vergroten gewoon de benzine tank!

De F1 bak was bij haar introductie bij de F430 enkel voor de mannen met veel borsthaar. Schokken, klappen en het moet echt warm worden. Dat klonk allemaal gaaf en romantisch, maar iedere béétje conservatief purist miste de grote chromen knobbel enorm. Gelukkig snapte Enzo dat en stelde er een paar beschikbaar met sportief pookje, erg uniek; En nu van ons!

Die van ons is dus wederom een beetje éxtra lekker.. Die jankende V8 en de mechanische bijgeluiden die reageren op een pook die door het aluminium glijdt (klak-klak!), het klotsende koelwater en zo wispelturig als een veertje in de wind. Dit is emotie, puur sang!! Haar interieur is licht beige en binnen en buiten is er erg ‘gestreept’ op het carbon-optie lijstje. Altijd onderhouden bij een Ferrari dealer en -specialist. Uiteraard ook altijd binnen geslapen. Als je het ons vraagt, Assolutamente unico! A presto?

The client is not always right. – Enzo Ferrari

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.