Ferrari 360

prijs
1999
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1999
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
November 15, 1999
Kleur
Rosso Corsa
Interieur
Beige
Transmissie
Handmatig
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

– Designing a car based on aerodynamics is for people that can’t build engines – Enzo Ferrari

De Ferrari 360 Modena. Wat ons betreft één van de laatste échte Ferrari’s. Tegenwoordig stap je in bij Ferrari met de Portofino, met een 570 pk sterke turbo motor. De Portofino heeft bluetooth, een automatisch twee-zone-aircosysteem en resonantie speakers in de inlaat om de sportiviteit te benadrukken. De snelheid is tegenwoordig relatief en staat prachtig op papier, maar ontbreekt beleving. Dit was vroeger anders; Een schreeuwende, hoogtoerige motor en klotsend koelwater wat je hoort achter de rug. En vooral het gevoel dat jij als bestuurder het verschil maakt, niet de techniek.

De 360 is voor ons een voorbeeld waar Ferrari moderne technieken toepaste, maar zich ook vooral focuste op de beleving. Wanneer je instapt heb je weinig opties of knoppen die je afleiden. Het gaat om het rijden en de emotie die daarbij komt kijken. De snerp van de 3.6 liter V8 is onverbeterlijk. Pas bij 8.500 RPM komen alle 400 steigerende paarden vrij. De Ferrari 360 coupé kreeg de doopnaam Modena, vernoemd naar de geboorteplaats van Enzo Ferrari.

Pinifarina heeft zichzelf wederom bewezen met het ontwerp van de 360. Het frame bestaat volledig uit aluminium en de koets heeft bijna geen spoilers of andere opzichtige elementen. Dit was te danken aan de sluitende bodemplaat, die zorgt voor downforce op hogere snelheid.

Onze 360 Modena komt oorspronkelijk uit Italië en heeft slechts 44 duizend kilometer gereden. Al haar boekjes zijn uiteraard aanwezig en haar distributie is eind 2017, een kleine 9.000 kilometer geleden, vervangen. En dan iets met een Modena rode kers op de taart; ze heeft een handbak.

Opzoek naar een nuchtere, no-nonsense supercar met looks die ieder jaar beter worden? Een atmosferische motor die zichzelf helaas moet plaatsen op het lijstje ‘bedreigde soorten’ maar die onverbeterlijk klinkt en presteert? Dit is hem. Bij ons in het clubhuis!


Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.