Chrysler Crossfire

prijs
2004
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
2004
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
May 27, 2004
Kleur
Black Metallic
Interieur
Rood
Transmissie
Automaat
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

De Chrysler Crossfire deden veel liefhebbers uitkijken naar de onthulling in 2003. Zoals de meeste Amerikaanse auto’s, zeker als ze claimen ‘sportief’ te zijn, liggen erg onder vuur vanuit Europa. Daarom kreeg ook de Crossfire eigenlijk niet de uiteindelijke erkenning die ze absoluut verdient. De bouwkwaliteit lag erg hoog, mede dankzij Karmann. In Osnabruck, Duitsland werden de Crossfires namelijk geboren en rolden ze naar Duitse bouw-maatstaven van de band.

Onderhuids is deze Amerikaan eigenlijk ook helemaal niet Amerikaans. Sterker nog, het is een Mercedes SLK met, vinden wij, een beter ogende jas aan! De 3.2 V6 werd vanuit Stuttgart bij Mercedes direct doorgestuurd naar Karmann!

Is de Chrysler Crossfire dan écht een sportauto? Nee. Maar wel een verschrikkelijk goed sturende, comfortabele tourer met meer dan genoeg potentie. Verder kloppen alle principes van een sportieve cabrio; duw in de rug (achterwiel aangedreven), lagere zit, ver achter de voorwielen met een lang gestrekte en mooi gevormde motorkap. Dit is juist wat wij zoeken in een cabrio met zescilinder. Op vakantie kunnen zonder nier gordels en niet altijd het gevoel hebben dat je gas ‘moet’ geven.

Die van ons is een beetje extra speciaal; hij heeft namelijk vanuit Karmann een extra bodykit meegekregen. De achter diffuser en voorlip geven de Crossfire nét dat beetje extra; zonder is hij een beetje braaf.. Dit samen met het diep zwarte exterieur en donker rode interieur zorgen wel voor die ‘smiles a litre’! Met 47 duizend kilometer en twee eigenaren is deze Mercedes nét ingereden. Wie zoekt er een leuke, sportieve cabrio om mooie tour-tochten mee te maken? Dit is hem!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.