Saab 99

prijs
1969
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1969
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
June 10, 1969
Kleur
Toreadorröd
Interieur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

In 1968 presenteerde het ‘iconisch eigenwijze merk’ Saab de opvolger van de 96; de 99. Een geheel vernieuwde auto ten opzichte van zijn voorganger. De 99 werd aangedreven door een door Triumph ontwikkelde 1.7-liter vier in lijn motor.

Saab stond – en nog steeds – bekend om haar veiligheid. De 99 was de eerste auto met een samendrukbare stuurkolom, een carrosserie met kreukelzones en het wel bekende contactslot in de middentunnel. Nog een leuk weetje; De carrosserie van de 99 was zo sterk dat voor homologatie in de rallysport niet eens een rolkooi noodzakelijk was!

Onze Saab 99 is een origineel Zweeds geleverde auto en is voorzien van een volledige historie. Buiten de gebruikelijke originele boekjes en facturen, beschikken wij over de leveringsdocumenten en nodige tijdschrift-artikels over deze specifieke auto. Deze 99 is zeker niet bescheiden in de erkenning van haar staat en historie; ze heeft meerdere prijzen gewonnen. Alle eigenaren (3) zijn bekend. De 99 verkeert in concours staat. Wij durven te zeggen dat het de mooiste Saab 99 is!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.