Honda CB750 Sandcast

prijs
1969
bouwjaar
kilometerstand
No items found.
No items found.

Specificaties

Bouwjaar
1969
Prijs
Kilometerstand
Vermogen
Datum Deel I
January 1, 1970
Kleur
Candy Ruby Red
Interieur
Zwart leder
Transmissie
Handgeschakeld
BTW verrekenbaar
Nee

Het verhaal achter deze collectible...

Live now on Bring a Trailer! View the auction via this link

‘For some there’s therapy, for the rest of us there’s motorcycles’- Honda 

De Honda CB750 "Sandcast" is een iconische motorfiets die een speciale plaats inneemt in de geschiedenis van Honda. Deze vroege CB750-modellen kregen de bijnaam "Sandcast" vanwege de manier waarop ze werden geproduceerd.

Wij zijn in het bezit van de Sandcast met serienummer 1002426 wat behoort tot een van de vroegste productiemodellen van de Honda CB750. De vroege CB750's, geproduceerd in 1969 en het begin van 1970, werden op een unieke manier vervaardigd. De motorblokken werden in een zandmal gegoten (vandaar de bijnaam "Sandcast"), voordat Honda overschakelde naar een meer kosteneffectieve massaproductiemethode met een gegoten aluminium blok.

De "Sandcast" CB750's worden beschouwd als zeer begeerde verzamelobjecten vanwege hun historische waarde en zeldzaamheid.

Dit exemplaar is afkomstig van een Nederlandse verzamelaar die met veel passie voor zijn Sandcast heeft gezorgd. Zoekend naar een indrukwekkend verzamelaars exemplaar? Dan wordt het tijd voor een kopje koffie met ons om u alles hierover te vertellen. 

Tot snel!

Neem contact op

Stel hier je vraag en we komen direct bij je terug

Bedankt! Je bericht is in goede orde ontvangen!
Oeps, er ging iets mis tijdens het versturen van het bericht...
Kom direct in gesprek!
Begin Whatsapp bericht
By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.